Gratis wereldwijde verzending voor bestellingen van meer dan 200EUR

Ondersteuningsportaal  |  Contact

aquarium door Frank Koper

Overzicht aquariumdecoraties

Aquaristiek is een heel breed onderwerp. Steeds meer mensen hebben een passie voor het kweken van aquariumvissen, het opzetten van zee- of zoetwatertanks. Veel mensen, zelfs degenen die geen grote aquariumliefhebbers zijn, zouden echter graag een mooie tank in hun appartement of bedrijf willen hebben. Zo'n overzichtelijk aquarium, met een rijk uitgerust interieur, vegetatie, waterdieren en decoraties, is een geweldig natuurlijk decoratief element, dat de toeschouwer vaak boeit met levendige kleuren en een magische sfeer.

Een aquarium is niet alleen een plek waar je vissen kunt kweken. Het aquarium kan ook een interessante aanvulling zijn op de interieurinrichting. Vermengd met een speciaal voorbereide ruimte, wordt het een onderdeel van de kamer waarin het zich bevindt. Het kan daarom een ​​zeer interessant en uniek decoratief element zijn of een bron van ontspanning, mentale ontspanning en een perfecte ontsnapping aan alledaagse problemen, en wordt een onderdeel van de natuur die de zintuigen kalmeert. Als je wilt dat je aquarium er mooi uitziet, wees dan niet bang om versieringen toe te voegen!

Waarom aquariumdecoraties gebruiken?

Het lijkt erop dat de decoraties zijn ontworpen om de aantrekkelijkheid van het aquarium te vergroten en zo de plek waar het staat opvallend te maken en het interieur te versieren. Aquariumdecoraties hebben echter een veel bredere functie omdat ze verantwoordelijk zijn voor het verschaffen van een schuil- of paaiplek voor de vissen.

Maar dat is niet alles, want het gebruik van aquariumdecoraties is ook een goede manier om het substraat te diversifiëren. Om alles in elkaar te laten passen en een samenhangend concept te vormen, is een goed doordachte inrichting van de zoetwatertank hier uiterst belangrijk, die we zelf onder ogen kunnen zien of de hulp van ervaren professionals kunnen gebruiken.

Wat kunnen we op de markt vinden?

Toegegeven moet worden dat de fabrikanten van aquariumdecoraties voor de gelegenheid zijn gekomen, omdat het scala aan beschikbare oplossingen indrukwekkend is. We hebben de keuze uit verschillende op maat gemaakte aquariumdecoraties, zodat ieder van ons iets geschikts voor zichzelf kan vinden - van natuurlijke decoraties tot kunstmatige versieringen, klaar om in het water te worden gezet, maar ook die waarvoor extra voorbereiding nodig is.

Natuurlijke decoraties

Wij zijn fans van natuuraquaria en daarom raden we aan om door Moeder Natuur voorgestelde decoraties te gebruiken. Deze decoraties kunnen zeker worden gebruikt in verschillende stijlen van natuur aquaria or biotoopaquaria. Alles hangt natuurlijk af van persoonlijke keuze.

Wortels

Natuurlijke decoraties omvatten zeker wortels, die perfect zijn voor aquaria met vissen, maar ook voor die waar andere wezens leven. Op dit punt is het vermeldenswaard dat de wortels mogelijk extra moeten worden schoongemaakt, omdat u op deze manier eventuele verontreiniging kunt verwijderen. Om de wortels goed voor te bereiden op ons aquarium volstaat het om ze met kokend water te stomen of voor een langere periode te laten weken. Er zijn tal van methoden te vinden op verschillende fora om de wortels of het hout voor te bereiden om in het aquariumwater te doen. Onthoud dat verschillende methoden kunnen worden toegepast op verschillende soorten wortels of hout, dus kies ze zorgvuldig.

Rotsen en stenen

De aanwezigheid van dergelijke accessoires zal zeker gewaardeerd worden door uw vissen en garnalen, want het is een ideale plek voor hen om te schuilen en uit te rusten. Dit is echter niet het einde van het voorstel, omdat natuurlijke decoraties ook natuurlijke rotsen en stenen kunnen bevatten, die de natuurlijke bodem van het waterreservoir kunnen nabootsen. En ook hier... moeten we voorzichtig zijn. Veel stenen en rotsen beïnvloeden de waterchemietry, bijv. de kalksteen die voornamelijk is gewijd aan Afrikaanse meerbiotopen omdat het de pH van het water verhoogt en niet veel vissoorten kunnen dit aan. Vermijd bovendien stenen met scherpe randen die de vinnen van uw vissen kunnen beschadigen.

rotsen in een aquarium

bladeren

Onder natuurlijke ornamenten kunnen bladeren worden gebruikt, vooral in biotoopaquaria. Maar ook hier moeten we onthouden dat ze de waterchemie beïnvloedentrybv eiken verzuurt het water door de grote hoeveelheid tannines; walnoot verandert de waterkleur enigszins. Kijk eens rond bij de bomen in uw buurt, de kans is groot dat u een soort vindt die uw aquariuminrichting zal verrijken.

eikenbladeren

Aquariumplanten

Het is vrij duidelijk, maar het is de moeite waard om erop te wijzen dat het kiezen van verschillende levende planten die contrasteren met vissen, het beste natuurlijke aquariumornament is. Hoewel sommige soorten echte planten worden gebruikt om de ruimte te vullen, zijn er enkele levende planten die worden gekozen om de aandacht van de kijker te trekken. Het introduceren van levende planten in verschillende kleuren of bloeiende planten zal uw aquariuminrichting zeker verbeteren. Bekijk onze recente artikelen over Madagaskar kant or Ludwigia mini sp. super rood die zeer decoratief zijn en verkrijgbaar zijn in de aquariumhandel.

Onthoud dat het injecteren van kooldioxide zeer gunstig is voor de groei van levende planten en de levendige kleuren. Bekijk ons ​​aanbod van CO2 Systemen geleverd door CO2Kunst HIER! Samen met de juiste verlichting groeien uw aquariumplanten gezond, snel en mooi.

aquariumplanten

Andere natuurlijke decoraties

Tot de natuurlijke decoraties voor het aquarium behoren ook ornamenten van bamboe, kokosnoot, natuurlijk hout of klei. Kleinere stukken hout die op het wateroppervlak drijven, zijn bijvoorbeeld geweldig in het geval van een biotoopaquarium met zwart water.
Een interessante oplossing is het gebruik van keramische ornamenten, waaronder koralen, kastelen of buizen, die het tankdecor zeker zullen vergroten.

Kunstmatige decoraties

Naast natuurlijke decoraties zullen er veel kunstmatige oplossingen zijn. Kunstmatige aquariumdecoraties hebben ook een positief effect op het uiterlijk van een aquarium met vissen of andere wezens. Bij kunstmatige versieringen gaat het om kunststof ornamenten en ornamenten van diverse soorten materialen, onder andere gezonken schepen.

Kunstmatige decoraties, waaronder bijvoorbeeld plastic bloemen of andere nepplanten, zijn perfect waar levende planten niet in een aquarium kunnen worden gekweekt, dat wil zeggen wanneer ze worden vernietigd of door vissen worden opgegeten.

Decoratieve achtergronden kunnen ook worden opgenomen in de categorie kunstmatige decoraties. Deze aquariumproducten zijn perfect om de charme en het karakter van het aquarium te benadrukken. Ze voegen diepte toe aan de tank en, belangrijker nog, snijden de elementen achter de achterruit af - de muur of het meubilair.

aquarium decoraties

De versieringen en het type glas waarvan de tank is gemaakt

Bij het plannen van de bouw van een aquarium, is het vrij belangrijk om het glas te kiezen waaruit het zal worden gemaakt. Bij het plannen van interessante decoratie in ons aquarium, is het de moeite waard om het gebruik van Optiwhite-glas te overwegen. Het Optiwhite-aquarium is een geweldig idee wanneer we de kleuren van planten, decoraties, vissen en alles wat in het aquarium zal zijn nauwkeurig willen reproduceren. Een aquarium van dit type glas wordt gekenmerkt door een grote transparantie en heeft niet de groenachtige tint die typisch is voor floatglas, vooral zichtbaar aan de randen van het glas.

Wat en hoe te kiezen?

Velen van ons zijn eraan gewend dat we bij het kiezen van decoraties kiezen wat we visueel leuk vinden. In het geval van aquariumdecoraties kan de keuze echter niet toevallig zijn. Allereerst moeten we rekening houden met de bewoners van het aquarium, dat wil zeggen de vissen of andere dieren die erin leven. Maar dat is niet alles, want de omgeving zelf is belangrijk.

We moeten weten dat sommige natuurlijke ornamenten in sommige aquaria niet aanwezig mogen zijn vanwege de nadelige effecten van water, wat betekent dat bijvoorbeeld zoetwateraquaria geschikt geselecteerde tankdecoraties en vegetatie moeten hebben.

Dit is echter niet het einde, want als we willen dat het aquarium er mooi uitziet en zijn bewoners adequate leefomstandigheden hebben, moeten we ervoor zorgen dat alle geselecteerde elementen zoals planten, wortels, bossen, verlichting, een integraal geheel vormen. Laten we het daarom heel voorzichtig doen bij het kiezen van decoraties voor een aquarium.

Elk ornament moet in harmonie zijn met de vegetatie, aangepast zijn aan de vissen en het type water. Houd er rekening mee dat sommige soorten van dichte planten houden, terwijl andere meer ruimte nodig hebben om te zwemmen en andere soorten in het substraat moeten graven. Laten we gewoon try om een ​​aquariumdecor te creëren dat lijkt op hun natuurlijke habitat. Als aan alle voorwaarden is voldaan, zullen we er zeker in slagen om een ​​aquarium te creëren dat iedereen zal bewonderen.

Samengevat

We zijn er zeker van dat onder onze audEr zijn veel hobbyisten die aan het begin van het aquariumavontuur zeiden dat "het regelen eenvoudig is", maar van gedachten veranderden na het opzetten van de eerste zoetwatertank. En daar is niets verrassends aan - er zijn zoveel mogelijkheden dat we niet zeker kunnen zijn van het uiteindelijke effect. En dit is spannend aan deze hobby - alles hangt af van de verbeelding (en onderhoud ;) ).