Gratis wereldwijde verzending voor bestellingen van meer dan 200EUR

Ondersteuningsportaal  |  Contact

zwarte molly

Black molly - de zwarte schoonheid in het aquarium

Vandaag gaan we een soort uit de familie Poecilia nader bekijken. Hoewel de Latijnse naam u waarschijnlijk niets zegt, zeggen de meeste van onze audience kent deze familie heel goed - molly fish. Onder veel kleurrijke molly-soorten van deze familie is er één zwart schaap. Eigenlijk geen schaap maar een vis genaamd Zwarte Molly.

 

In de natuur komt black molly voor in Midden- en Zuid-Amerika en andere molly's. De natuurlijke habitat van deze tropische vissen bestaat voornamelijk uit de zoetwaterstromen van Zuid-Amerika. Toch worden ze soms waargenomen in zeeën terwijl ze zich aanpassen aan zoutwateromstandigheden. Ondanks dit feit geven ze in plaats daarvan de voorkeur aan zoetwaterhabitats. Black molly springt in het oog dankzij zijn unieke kleuring - volledig zwart. Dankzij dit voegt het een spannende kleur toe aan elk aquarium en contrasteert het met de omgeving.

Bovendien is het een levendige en sociale zoetwatervis die in een algemene gemeenschapstank met meerdere soorten past. De gemeenschapsvissen zijn ook ideale aquariumgenoten omdat ze zich voeden met ongewenste algen. Hoewel zwarte molly's geen scholende vissen zijn, wordt aanbevolen om een ​​paar van deze individuen te houden voor een comfortabel leven. In aquaria kleiner dan 100 l (dus 270 gallon tank), is het beter om één mannetje en 4-5 vrouwtjes te houden. Mannetjes van deze soort worden erg territoriaal, dus zelfs in het geval van grotere tanks is het essentieel om meer vrouwtjes dan mannetjes te hebben. Genderdiversiteit is zichtbaar voor het blote oog. Mannetjes hebben een anaalvin die is aangepast om te dienen als een copulatie-orgaan, bekend als een gonopodium. Bovendien zijn mannelijke molly's kleiner dan vrouwelijke molly's, die in het aquarium tot 8-10 cm groeien.

 

Voorwaarden

Laten we het nu hebben over de vereisten van Black Molly waarmee rekening moet worden gehouden voordat deze aan de huidige kous wordt toegevoegd. Ten eerste is deze soort gevoelig voor veranderingen in de watertemperatuur, dus vanaf de introductie in de quarantaine aquarium (wat ten zeerste wordt aanbevolen voordat u het in een algemeen aquarium plaatst, omdat de vissen ongewenste infecties uit de viswinkels kunnen veroorzaken), wees super delicaat. Een quarantaine-aquarium is een apart aquarium waar de nieuwe vissen moeten verblijven in geval van gezondheidsproblemen. Als blijkt dat je een zieke vis hebt gekocht, zal het quarantaine-aquarium voorkomen dat andere vissen besmet raken. Afhankelijk van de black molly-ziekte, moet de geïnfecteerde black molly worden gescheiden van de andere medebewoners zolang de symptomen zichtbaar zijn. Onder zwarte molly-ziekten komen vispokken en protozoën veel voor. Jij kan try om aquariumzoutbaden te gebruiken om ze te behandelen, niet in dezelfde tank maar in een ziekenhuistank.

Voor de beste ontwikkeling van Black Mollies, try om een ​​stabiele temperatuur tussen 24-28 graden Celsius te behouden. Het zijn tropische vissen, dus ze geven de voorkeur aan warmer water. Voor de ondergrond wordt grind aanbevolen. Black molly houdt van schuilplaatsen, dus decoraties van stenen en dichte, snelgroeiende planten (bijv. Anubias) zijn een goede keuze. Voor een beter arrangement raden wij aan om wat drijfplanten toe te voegen, bijv. Vallisneria.

Aan de andere kant is het een levendige vis, dus ruimte om te zwemmen is essentieel. Het goede ding is dat Black Molly graag in de centrale en bovenste delen van de tank zwemt, zodat je hem bijna constant kunt bewonderen. Het water moet zeer goed gefilterd en geoxygeneerd zijn, pH 7-8, waterhardheid 11-30dGH. Een slechte waterkwaliteit en een onstabiele watertemperatuur kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen in het geval van Black Molly Fish, dus zorg ervoor dat je bent uitgerust met een goed filtersysteem en aquariumverwarming indien nodig.

 

Functionaliteit en voeding

Black molly's worden ook beschouwd als gemakkelijk te verzorgen in het Black Molly-dieet. Ze geven duidelijk de voorkeur aan plantaardig voedsel. Omdat de zwarte molly's zich voornamelijk nabij het wateroppervlak voeden, dienen ze te worden voorzien van een licht vlokkenvoer met een totaal of hoog plantaardig gehalte dat niet te snel zinkt. Kijk bij het kiezen van het kant-en-klare voedsel of die er zijn ingrediënten die het immuunsysteem van de vis ondersteunen omdat ze, zoals eerder vermeld, gevoelig zijn voor temperatuurveranderingen. Het loont de moeite om te investeren in hoogwaardig vlokkenvoer dat bijv. spirulina bevat. Wij zijn er zeker van dat ervaren vishouders u kunnen adviseren met de beste merken van visvoer. Het is ook van vitaal belang dat de vissen niet worden overvoerd. Te veel voedsel schaadt de dieren zelf en kan ook het hele ecosysteem in het aquarium verstoren en bijv. slakexpansie of te veel giftige stoffen in het water veroorzaken die de waterparameters verstoren. Sommige viskwekers geven er de voorkeur aan om het dieet van de zwarte molly te ondersteunen met wat diepvriesvoer, bijv. Daphnia.

 

Het volgende voordeel van het houden van deze soort in het aquarium is dat hij graag algen eet. Zoals elke soort van de schoonmaakploeg, het heeft zijn favorieten. De black molly is echt effectief bij het reinigen van groene en bruine algen, evenals diatomeeën. Bovendien voeden de jongeren zich ook met cyanobacteriën, dus als je met ze worstelt, denk dan aan jonge zwarte molly's, die de redding kunnen zijn. Volwassen vissen reinigen liever groene algen en ondersteunen hun dieet met vlokkenvoer.

 

teelt

Als je molly's wilt fokken, zolang je optimale waterparameters behoudt, inclusief geschikte watertemperatuur, beluchting en zuiverheid, zou het fokken van Black Molly niet moeilijk moeten zijn. De zwangerschap duurt 4 tot 6 weken en als resultaat verschijnen er 10 tot zelfs 60 personen. Black Molly is een levendbarende vis, wat betekent dat vrouwelijke molly geboorte geeft aan volledig gevormde jongen en in staat tot zelfstandig leven. Bovendien groeien de jongen snel en zijn ze niet moeilijk op te kweken. Om te voorkomen dat ze door andere vissen worden opgegeten, moet het vrouwtje echter van de rest worden gescheiden - door een broedplaats of een andere kweekbak te plaatsen. De jongen van Black Molly Fish zijn erg gevoelig voor gifstoffen in het water, dus de kweekbak moet ook worden uitgerust met een filtersysteem. Hoe jonge zwarte molly's te voeren? Je kunt ze hetzelfde voer geven als volwassen molly's, zolang het maar fijngehakt is.

 

Zoals je kunt zien, is de Black Molly een erg leuke vis voor beginners en ervaren vishouders in de aquariumhobby. Zoals we altijd benadrukken, kan deze populaire zoetwatervis zich bij uw schoonmaakploeg voegen, het algenniveau helpen beheersen en het filterwerk ondersteunen. Het is een sociale vis, dus hij kan worden gehouden met bijna elke soort die vergelijkbare waterparameters vereist. Naar onze mening is de black molly uniek onder andere molly-soorten. En in tegenstelling tot kleurrijke andere tankmaten, zal een echte ster van de tank zijn.