Gratis wereldwijde verzending voor bestellingen van meer dan 200EUR

Ondersteuningsportaal  |  Contact

Een aquarium voorbereiden op langere afwezigheid?

We gaan met de kinderen op een geplande vakantie en ons aquarium blijft thuis. Hoe de tank voorbereiden op onze lange afwezigheid? Laten we enkele tips noemen die u in een dergelijke situatie kunnen helpen.


Het loont de moeite om rond te kijken naar vrienden en familie die eventueel een oogje kunnen houden op de staat van het aquarium. Zelfs een persoon met een ongetraind oog kan storende veranderingen opmerken. Meestal gebeurt het dat helaas niemand ons kan helpen en dat we op onszelf moeten vertrouwen.


Als de onderbreking in de zorg niet langer dan een paar dagen duurt (in grote tanks kunnen de vissen zelfs 2 weken zonder voogd aan), hoeven we ons geen zorgen te maken over onze pupillen. Bovenal zullen tetra's honger hebben, maar als ze gezond zijn, zullen ze zo'n pauze overleven.


Het probleem begint bij relatief kleine aquaria (bijv. tot ongeveer 72l). Hier is het af te raden om de tank langer dan 10 dagen te laten staan. Hoe kleiner de literinhoud, hoe moeilijker het is om het water stabiel te houden.


Wat te doen voor vertrek?


- Het is zeker de moeite waard om vlak voor uw vakantie aan zee een standaard waterwissel uit te voeren. Niets te missen, niet meer en niet minder dan we gewoonlijk doen (30% precies goed). U kunt ook het interne en externe filter spoelen, waarbij u erop moet letten dat u niet alle cartridges door nieuwe vervangt. Je moet ook onthouden dat je de bodem ontzout.


-Als we te maken hebben met een open aquarium, is het de moeite waard om het af te dekken met een deksel zodat een aanzienlijk deel van het water niet verdampt, vooral in de zomerperiode. Tegelijkertijd moet het kunnen "ademen" zodat de temperatuur van de tank niet te hoog wordt.


-Verduister indien mogelijk de kamer met het aquarium. Het is de moeite waard om het licht uit te doen voor de periode van onze reis en tegelijkertijd geen automatische feeder voor vissen in te stellen.


-U loopt een groter risico door de tl-lamp aan te laten, aangezien algenbloei moeilijk te voorspellen is. Voedselbeperking zal resulteren in minder ammoniakverontreiniging wat kan resulteren in een stabiel behoud van de waterkwaliteit tijdens de afwezigheid.


-Schakel zoveel mogelijk beluchting van de aquariumtank in en houd uw vingers gekruist voor uw pupillen. :)