Gratis wereldwijde verzending voor bestellingen van meer dan 200EUR

Ondersteuningsportaal  |  Contact

Maak kennis met de kunstenaar - Pablo Fernandez

 

We kennen allemaal hun aquascapes, maar hoeveel weet u van de aquascaper? 

We vroegen ons Spaans CO2 Kunstenaar Pablo Fernandez enkele vragen om een ​​beetje meer te weten te komen over de kunstenaar achter het aquarium ...

Hoe is het allemaal begonnen? Ik had mijn eerste aquarium rond 5 jaren oud. Maar het was moeilijk om een ​​beplante tank in Spanje te vinden. Toen was het niet gebruikelijk. Ik herinner me mijn plastic planten met ondergrind filter haha. Mijn familie heeft het aquarium gesloten. Toen begon ik mezelf een beetje later opnieuw met wat planten zoals cryptocorynes en anubieën ... Op een dag kwam ik met mijn vriend enkele foto's uit de ADA Gallery tegen en we wilden zoiets doen. Vanaf daar hebben we geprobeerd elke dag te verbeteren.
Wie inspireert jou? Meester van de meesters meneer Takashi Amano zonder twijfel. Zelfs nu blijven zijn aquascapes inspireren. Aquascapers zoals Oliver Knott of mijn goede vriend Miguel Ángel García, voor mij de beste Spaanse aquascaper. En Tom Bar de meester plantte Tank.
Wat is je favoriete stijl? Ik hou van beplante tanks. De Nederlandse stijl heeft iets anders dan de rest. Een tijdloze klassieker en altijd spectaculair, altijd trouw aan zijn roots. Wat aquascapes betreft, geef ik de voorkeur aan Nature Style. Voor mij vertegenwoordigt het een meer realistische aquatische natuur dan andere soorten aquaria, zoals landschappen.
Wat is je hoogste ranking? Ik doe normaal gesproken niet aan wedstrijden. In het verleden ben ik de AGA binnengekomen zonder enige ranglijst.
Wat vind je leuk aan aquascaping? Het creëren en observeren van een ecosysteemgroei is iets speciaals. Ik hou van de mogelijkheid om thuis te kunnen recreëren en een stukje rivier te hebben. Om te zien hoe vissen en planten op elkaar inwerken. Het is gewoon fascinerend.
Heeft u nog andere interesses buiten het aquarium? Ja, ik hou van allerlei soorten planten. Ik doe Wabi kusa, ondergedompelde en terrestrische planten. Mijn huis staat vol met planten. Ik heb meer dan 20 verschillende varensoorten verzameld, waaronder Pteris en Asplenium. Onlangs ben ik begonnen met een van de epifyten met bromelia's en enkele orchideeën.
Wat voor ons ligt? Ik sta op het punt een nieuw project te starten met een aquarium van 100 liter. Binnenkort zal ik de eerste foto's publiceren. Ik heb ook meer Wabi kusa komen.