Gratis wereldwijde verzending voor bestellingen van meer dan 200EUR

Ondersteuningsportaal  |  Contact

Afrikaanse varen

Zeg hallo tegen Afrikaanse varen!

Vandaag willen we je nog een mooie plant laten zien die met succes in de beplante tank kan worden gekweekt. Als je nog niet van de Afrikaanse varen hebt gehoord, lees dan ons korte artikel over het verzorgen van deze prachtige plant.

In de natuur komt deze wortelstokplant voor in Afrika, vandaar de algemene naam maar ook wel Congovaren en in Latain Bolbitis heudelotii

Het bereikt afmetingen van 15 tot 40 cm en is een typische plant om te worden geënt op wortels en stenen, en als waterepifyt wordt het in de meeste aquariumarrangementen gebruikt.

Aanplant

De plant mag niet in het substraat worden begraven. Het moet met een touwtje of draad aan de steen, wortel of aan de zuignap worden vastgemaakt, die we aan het aquariumglas plakken.
Na het aanhangen van de plant raden wij aan om alle bladeren af ​​te knippen en de wortelstok kaal te laten. Deze eenvoudige truc zorgt ervoor dat de plant meer bladeren met een intensere kleur produceert en een uniek ornament in uw aquarium zal zijn.

Hoefverzorging

Verwijder de oudere bladeren met een scherpe schaar. Je kunt de wortelstok ook in kleinere stukken van 2-3 cm verdelen en op verschillende plaatsen in het aquarium plaatsen (bijvoorbeeld op de wortels). Regelmatige verwijdering van oudere bladeren mobiliseert de plant om meer nieuwe scheuten te produceren.

CO2 injectie

De Afrikaanse varen groeit vrij langzaam dus injecterend CO2 zal de groei zeker doen stijgen. Bovendien zal de verkleuring van de bladeren zeker intenser zijn, wat met het blote oog te zien is. Bekijk ons ​​aanbod van de meest betrouwbare CO2 Systems dat zal uw beplante aquarium verbeteren. 

Temperatuur- en waterwaarden

De Congovaren voelt zich het beste bij een temperatuur tussen 21-28 graden Celsius, zacht water en een pH onder de 7. Om de pH visueel onder controle te houden, vertrouwt u op onze CO2Art Drop Checker-bewakingsset die het kooldioxidegehalte in uw aquarium aangeeft!

Samengevat

Als u op zoek bent naar een mooie plant voor op de achtergrond of het middengedeelte van het aquarium, dan is Afrikaanse varen een goede keuze. Dankzij de vele maten van zijn bladeren die beschikbaar zijn in de aquariumhandel, geeft het de aquascaper veel mogelijkheden wat betreft opstelling in de beplante tank. Als het op de juiste manier wordt geplaatst, kan het een kers op de taart zijn in elk arrangement.