Gratis wereldwijde verzending voor bestellingen van meer dan 200EUR

Ondersteuningsportaal  |  Contact

Zeg hallo tegen Eriocaulon Cinereum!

Van de vele waterplanten maakte één soort vooral indruk op aquascapers - het is Eriocaulon cinereum. Deze zeer decoratieve plant is vrij eenvoudig te kweken, maarwanneer bemest met micronutriënten en koolstofdioxide. Natuurlijk zal het zonder hen groeien, maar niet zo snel en de kleuring zal zeker zwakker zijn, daarom wordt het zo moeilijk gevonden om te groeien onder de gemeenschap.


In de natuur komt deze soort over de hele wereld voor. Het is een rozetplant die groeit van 3 tot 10 cm. Vanwege zijn kleine formaat is de plant een goede keuze voor de voorkant van de tank. Bovendien zullen de bladeren van andere planten in het aquarium prachtig contrasteren met de bladeren van eriocaulon die op naalden lijken. Een ander voordeel van het gebruik van deze plant voor de voorgrond is dat hij bloeit als aan alle eisen is voldaan. De groeisnelheid is laag, dus bemesten met CO2 zal het zeker stijgen. Hij houdt van heel zacht tot zacht water. 


Aanplant


Bij rozetplanten worden nieuwe stekken gevormd door de scheut te delen of door de zijscheuten van de moederplant te scheiden. De voorbereide zaailing moet direct in het substraat worden geplaatst. Eriocaulon cinereum presenteert zich goed als enkele zaailing, als accent in een arrangement of in een grotere groep. Er moet een opening van 4-5 cm tussen de zaailingen worden aangehouden om ervoor te zorgen dat de plant een constante toevoer van licht naar het onderste deel van de bladeren krijgt. Deze kleine plant heeft een vruchtbaar substraat nodig om zich goed te ontwikkelen, omdat hij de meeste voedingsstoffen via zijn uitgebreide wortelstelsel onttrekt. Het wortelstelsel van deze soort kan drie keer langer overleven dan de bladeren. 


Hoefverzorging


Trimmen is niet ingewikkeld (als je een lange arm hebt ;) ) want je hoeft alleen maar oude bladeren te verwijderen. Eenmaal per maand kan de plant worden ontworteld voor reproductie. Nadat u de plant uit de grond heeft gehaald, maakt u met een scherp stuk gereedschap een incisie in de wortelstok van de rozet, waar de planten samenkomen. 


CO2 injectie


As Eriocaulon cinereum wordt beschouwd als een moeilijk te kweken plant, is kooldioxidebemesting bijna noodzakelijk. Het niveau moet hoog zijn - 20-30 mg/l. Verlichting


Deze plant heeft sterke verlichting nodig (meer dan 0,5W/l).


Temperatuur zone(s)


Deze soort heeft een vrij breed temperatuurbereik - 18-30 graden Celsius. 


Hoewel Eriocaulon cinereum is een veeleisende plant, zijn aanwezigheid in het arrangement is een kers op de taart. Als je besluit om het op de voorgrond te planten, is het de moeite waard om het te combineren met roodachtige soorten, bijv Ludwigia rept. Samenvattend, als u drie factoren op de vereiste niveaus handhaaft (CO2 injectie, verlichting en bemest substraat), moet de plant een geweldige decoratie zijn in uw aquarium. Wanneer aan deze voorwaarden wordt voldaan, produceert de plant prachtige gouden bladeren.