Gratis wereldwijde verzending voor bestellingen van meer dan 200EUR

Ondersteuningsportaal  |  Contact

Lobelia Cardinalis Mini van @timariums

lobelia cardinalis mini door @earl_scapes

Introductie 

De ronde bladeren van de Lobelia Cardinalis “Mini:'' zouden als een perfect accent dienen voor een Nature Style bak gevuld met Rotala's en andere ovaalvormige bladplanten. Door zijn lichtgroene kleur en lage groei onderscheidt hij zich ook van de rest. Net als het origineel, de grote Lobelia Cardinalis, is deze versie relatief eenvoudig te kweken en te vestigen in het aquascape. 

Het zou een laaggelegen struik vormen als het eenmaal volledig was gevestigd; De groeigewoonten van Lobelia zouden vrijwel vergelijkbaar zijn met die van Althernanthera Reinickii, waarbij het meer geïnteresseerd is in het sturen van scheuten naar buiten dan om het wateroppervlak te bereiken. 

Verlichting

De plant kan een aquarium met veel licht zeker waarderen. Het vereist een hogere intensiteit om scheuten en stengels naar buiten te sturen. De groei is veel compacter onder deze omstandigheden. Als de plant in omstandigheden met weinig licht wordt geplaatst, zal hij het moeilijk hebben en zou try om het wateroppervlak te bereiken. De groei zal langbenig en dun worden.

lobelia mini door @timariums


CO2 injectie

Zoals de meeste planten die gedijen bij veel licht, zal Lobelia Cardinalis "Mini" zeker nodig hebben CO2 aanvulling. Het is echter niet zo moeilijk om te bewaren, zolang de richtlijnen worden gevolgd. In een aquarium vol CO2 en licht veeleisende planten zou het waarschijnlijk de laatste zijn om de aquariumeigenaar te laten zien dat het niet goed gedijt. Het kan lange tijd een zekere mate van verwaarlozing verdragen. 

Waterparameters

Bewaar deze plant in neutraal PH water. Deze plant kan echter een hogere PH verdragen en zeker een hoge TDS verdragen, maar het ideale bereik is tussen 80-150PPM. CO2 verzadiging is maximaal in koelere wateren, dus het is het beste om de plant in wateren met temperaturen van 20-28 graden Celsius te plaatsen. Het kan lange tijd zonder dosering, maar het is het beste om een ​​doseringsschema van de regulator te volgen om het op zijn hoogtepunt te houden. 

lobelia mini door @timariums

Planten en plaatsen

Deze plant wordt zeker gebruikt als accent of als laaggelegen struik op een landschap. Plant voor dat effect in grote bosjes. Pas op dat u niet te dicht plant. Te dicht zou betekenen dat het licht niet in de onderste bladeren kan doordringen. Als het licht die niet kan bereiken, zullen ze snel geel worden en beginnen af ​​​​te sterven of te smelten, waardoor er gezond uitziende bovenste delen achterblijven, maar aan de onderkant kaal.

Onderhoud

Lobelia Cardinalis "Mini" is compact van groei en blijft laag in het aquarium, dus trimmen is meestal geen probleem. Bij het snoeien moet er echter op worden gelet dat de afzonderlijke bladeren niet worden beschadigd. Snijd elke plant zorgvuldig. Snoeien houdt meestal in dat de zijstengels of scheuten worden verwijderd en de hoofdplant niet wordt getrimd.

lobelia door @earl_scapes