Gratis wereldwijde verzending voor bestellingen van meer dan 200EUR

Ondersteuningsportaal  |  Contact

Zeg hallo tegen Ludwigia mini sp. superrood!

Als je op zoek bent naar een indrukwekkende rode plant voor het middendeel of achtergrond voor je aquarium, dan moet je dit artikel zeker lezen! Laten we een paar woorden zeggen over Ludwigia mini sp. super rood!

Deze plant is de kleinste van de roodbladige soorten van het Ludwigia-geslacht. De kleine en zachte bladeren zorgen voor een zeer mysterieuze en decoratieve sfeer, vooral in contrast met lichtgroene planten. Het vereist een watertemperatuur tussen 20-28 graden Celsius en een pH van 5-7,5.

Een ander voordeel is de structuur waarmee het de plant aan de wortels kan plakken, waardoor een kleine boom ontstaat (die bovendien superrood is, dus het is een geweldig arrangement-element).

Aanplant

Ludwigia moet in groepen worden geplant. Enkele stekken moeten met een pincet in het substraat worden geplaatst met een hoek van 70 graden en een afstand van 2-3 cm. Zoals hierboven vermeld, kan de plant ook met een vislijn aan de wortels worden geplakt - dan kun je een bonsai-effect in je aquarium hebben.

Hoefverzorging

Snoei de plant door de bovenste delen af ​​te snijden op een hoogte van ongeveer 5 cm (of afhankelijk van de opstellingsbehoefte). De afgesneden toppen kunnen opnieuw in het substraat worden geplant. Na het snoeien ontkiemt de plant en produceert nieuwe stengels met bladeren van de snijplaats.

De exemplaren die op de wortels zijn geënt, moeten regelmatig eens in de 1-2 weken worden bijgesneden om ze miniatuur van formaat te houden.


CO2 injectie

De plant kan goed groeien zonder kooldioxide-injectie, maar wordt met zijn ondersteuning roodachtiger en gezonder.

Verlichting

Het vereist middelsterke verlichting. Samen met regelmatige bemesting met CO2 en micronutriënten, zal het de bladeren een heldere rode kleur geven.

Temperatuur zone(s)

Ludwigia mini sp. super rood moet worden bewaard in water tussen 20-28 graden Celsius.

Er zijn veel rode soorten die geschikt zijn voor beplante tanks. Deze is wat ons betreft bijzonder, multifunctioneel van opzet en zeker een eyecatcher. Door een paar basisregels met betrekking tot trimmen en algemene vereisten te volgen, zult u zeker genieten van een prachtig uitzicht veroorzaakt door rode schat in uw aquarium.