Gratis wereldwijde verzending voor bestellingen van meer dan 200EUR

Ondersteuningsportaal  |  Contact

The Nature Aquarium

Het aquascape in natuurstijl is een van de meest populaire stijlen bij aquascapers wereldwijd. Voor het eerst geïntroduceerd door wijlen Takashi Amano door zijn passie voor landschapsfotografie. Amano zou een scène in de natuur (vaak een bos) vastleggen en vervolgens die scène in het aquarium recreëren. 

 

Speciale aandacht voor de vorming van de rotsen en het hout om de natuurscène te recreëren. Een aquarium met goede natuur zal bestaan ​​uit een van de belangrijkste aandachtspunten, waaronder een verzameling stenen of planten die opvalt ten opzichte van de andere. Het algemene doel is om iets te creëren dat uniek en goed doordacht is.

Een natuuraquarium zou zich in een van deze vormen moeten presenteren.
 

    • Concaaf - een zeer populaire lay-out waarbij het hardscape in het midden moet duiken en aan beide zijden omhoog moet komen om een ​​ruimte in het midden van het aquarium te creëren.
    • Driehoekig - Het scherpstellen van het hardscape op één hoek creëert een driehoekige vorm die een grotere open ruimte aan de andere kant van het aquarium laat.
    • Convex - De meest uitdagende compositie om te proberen. Met alle focus op het midden van het aquarium en een ruimte aan beide zijden.

 Bij het toevoegen van planten aan een natuuraquarium, is het erg belangrijk om de planten en het mos in de originele scène te bestuderen. Het hebben van een foto van je inspiratie is op dit moment erg handig om aquatische planten te kiezen die je de look geven die je hoopt. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan het licht. Met je hardscape op zijn plaats, zal dit een natuurlijke verdeling van het licht creëren. Schaduwrijke ruimtes achter en onder het hout en open ruimtes als de helderste gebieden

Het gebruik van java mos of soortgelijke soorten gehecht aan takken of rotsen is perfect om je aquascape een natuurlijk uiterlijk te geven. Planten zoals Bucephelandra of Anubias geven ook de voorkeur aan gearceerde gebieden en creëren mooie bossige zones aan de basis van een hardscape.

Heldere open ruimtes kunnen worden veranderd in een weide of vallei door dwerghaargras of dwerg-babytranen te gebruiken.

Elk natuuraquarium is een uniek kunstwerk. De uiteindelijke look van het aquascape is gebaseerd op de perceptie van aquascapers van het oorspronkelijke stukje natuurlandschap. 

Het aquarium in driehoekige stijl genaamd

'Drops of light in the forest' door aquascaper Petruc Dan

Een perfect voorbeeld van het aquarium in concave stijl

riep 'Down to the river' van Aquascaper Oussama Johrati

 

Dit is een erg leuke versie van de Convex-lay-out.

Foto gemaakt door fotograaf Kris Oddy