Gratis wereldwijde verzending voor bestellingen van meer dan 200EUR

Ondersteuningsportaal  |  Contact

Het biotoopaquarium van Nieuw-Guinea

De rivierbiotoop van Nieuw-Guinea is een van de meest herschapen biotopen van Australië en Oceanië. Er is niets raars aan - de onderwaterwereld van de rivier van Nieuw-Guinea is een prachtig ecosysteem en de weerspiegeling ervan in het aquarium is relatief eenvoudig. Lees meer over het BiotoopaquariumHIER basiskennis over dit soort arrangementen bezitten.

Laten we het eerst hebben over desubstraat, verlichting en waterwaarden.

Als ondergrond zijn zand of stenen geschikt, maar grind mag ook. Bovendien zullen stukken hout of kiezelstenen het arrangement-effect zeker verrijken. Zoals in het geval vanAustralische rivierbiotoop, teak oogt heel natuurlijk en het hardscape kan op elke manier gecombineerd worden. Voor een meer wild effect is het leuk om wat planten op de wortels of andere decoraties te laten groeien, waardoor er tegelijkertijd een schuilplaats en paaiplaats voor de vissen ontstaat. De watertemperatuur moet tussen 24-26 graden Celsius liggen, pH 6,5-7,1. De verlichting moet vrij sterk zijn, maar wees voorzichtig, want te sterk licht zal overmatige groei van algen veroorzaken. Je moet het gewoon voelen.

Fauna

Er zijn niet veel inheemse soorten in Nieuw-Guinea en veel van hen zijn hetzelfde als in Australië. De meest populaire soorten in de vishandel die geschikt zijn voor deze biotoop zijn regenboogvissen en grondels. Onthoud dat regenboogvissen levendige vissen zijn, dus ze hebben veel ruimte nodig om te zwemmen. Het is de moeite waard om enkele soorten te introduceren die zich bij de schoonmaakploeg kunnen voegen. Dit zou het filtersysteem zeker ondersteunen. Naar onze mening zal otocinclus een goede keuze zijn voor dit soort aquarium. Vanwege zijn kleine formaat kan hij elke hoek van de tank bereiken en ongewenste algen eten. Om te begrijpen hoe belangrijk het is om de schoonmaakploeg in het aquarium te hebben en welke soorten ook nuttig zijn in deze kwestie, vind je het onderwerp met onze blog over schoonmaakploegHIER.

Flora

Deze biotoop zal mooi staan ​​bij een klein aantal planten. Zelfs sommige stekken van Vallisneria die goed tussen het enorme verharde landschap zijn geplaatst, zullen er prachtig uitzien in combinatie met helder water en kleine vissen die rondzwemmen. Als u de plantenbezetting wilt verrijken, kunt u enkele soorten uit het geslacht Cryptocoryne of Hygrophila toevoegen. Hun grote voordeel is dat ze vrij gemakkelijk te kweken zijn en dat de vorm van hun bladeren prachtig contrasteert met Vallisneria. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien, wat de gezonde groei van de nieuwe bladeren ondersteunt. Als je wilt weten hoe je Cryptocoryne, Hygrophila of Vallisneria goed trimt, kijk dan in onzeBLOG deze zaak nader toe te lichten.

Kortom, de rivierbiotoop van Nieuw-Guinea is een prachtige oase voor kleine regenboogvissen. Hun ongetwijfeld mooie verschijning in contrast met houten decoraties, kiezelstenen en delicate planten, zullen uw kamer zeker vullen met de energie van de regio van Oceanië. We hopen van harte dat deze tips met betrekking tot de inrichting en bevoorrading uw reis met de biotoop van Nieuw-Guinea zullen beginnen. De rest van het verhaal is van jou!