Gratis wereldwijde verzending voor bestellingen van meer dan 200EUR

Ondersteuningsportaal  |  Contacteer ons nu

parelwier

"Veelzijdig" is het beste woord om deze kleine bescheiden plant te beschrijven. Toch is dit van alle waterplanten de enige plant die heel goed kan overgaan in een mooie vloerbedekking, een achtergrondplant en zelfs kan worden gesnoeid tot een haag of een struik voor middengronddoeleinden. Het kan zelfs worden gekweekt voor accent of als een brandpunt.

Verlichting

De techniek bij het kweken van parelwier ligt in de hoeveelheid licht die wordt gebruikt bij het kweken ervan. Ze kan groeien met bijna elke hoeveelheid verlichting, maar zal haar volledige potentieel het beste tot uiting brengen wanneer ze in het midden van de verlichting wordt gekweekt. Kweek het onder minder licht en het zal een wat slungelige en zwakke groei beginnen te vertonen. Kweek het in te veel licht en het zal snel om meer vragen CO2 zoals elke andere plant. In een hoog licht, hoog CO2 omgeving, hoewel parelwier zich zal gaan verspreiden en zijwaarts zal kruipen in plaats van op te groeien. Het verspreidt zich snel. Onder deze omstandigheden heeft de beplante tank dan binnen een paar maanden een mooi dik tapijt of een grote ronde struik.

CO2 injectie


Elke CO2 suppletie wordt altijd verwelkomd door waterplanten, vooral door degenen die onder hoge lichtomstandigheden worden gekweekt. Parelkruid is geen uitzondering. Het zal zijn groeipercentage bijna verdubbelen met CO2 en indien voorzien van een medium verlichte tank en nee CO2 aanvulling parelwier is perfect tevreden groeiend in een veel langzamer tempo.

Waterparameters

Pearlweed kan gedijen onder een breed scala aan omstandigheden. Houd echter, net als bij andere waterplanten, de waterhardheid van zacht tot middelhard. Een TDS van 120-180 is nog acceptabel voor parelwier. Het lijdt geen twijfel dat parelwier in iets harder water kan groeien, maar het zou nodig zijn CO2 suppletie dan.

Planten en plaatsen in het aquarium

Zoals gezegd is parelwier een veelzijdige plant. Je kunt het als tapijtplant laten groeien. Je kunt het kweken als een gewone stengelplant voor de achtergrond of je kunt het vormen als een struik of struik voor middengrond. Het kan ook worden gecombineerd met andere weelderige groene tapijtplanten om dat zeer natuurlijke weide-effect op de beplante tank te hebben. 

Trimmen en onderhoud

Pearlweed is een productieve teler. Het heeft het vermogen om snel te herstellen van een zware trimbeurt. Als parelwier tot tapijt wordt gekweekt, wordt een interval van 3 weken tussen het trimmen aanbevolen, aangezien de plant al snel groeit.

Samengevat

Zoals je kunt zien, kan parelwier voor verschillende arrangementen worden gebruikt. Alles hangt af van de aquascaper! Deel je prachtige landschappen met parelwier door het op sociale media te plaatsen met #topdowntuesday! De Aquascaping Audience zal zijn onbetwistbare schoonheid zeker waarderen!