Gratis wereldwijde verzending voor bestellingen van meer dan 200EUR

Ondersteuningsportaal  |  Contacteer ons nu

Acryl Vs Glazen aquaria

Wanneer je hebt besloten dat je een aquarium bij je thuis wilt laten installeren, zijn er veel dingen waar je aan moet denken voordat je begint. Een van de overwegingen is de CO2 system die je hebt geïnstalleerd, en hiervoor zou je misschien een a willen overwegen CO2 verdeler samen met andere specialistische apparatuur. Voordat u echter deze fase bereikt, moet u het type aquarium overwegen dat u zou willen kopen. De twee belangrijkste keuzes die je hebt zijn glas en acryl, en er zijn overwegingen die je in gedachten moet houden. Deze blog neemt je mee door wat informatie die je moet helpen om je beslissing te nemen, en dit betekent dat je op de lange termijn zeker het best mogelijke aquarium voor je behoeften kunt hebben.

Acryl is flexibeler

Als u geen standaard vierkant aquarium wilt, zult u zeker merken dat er meer mogelijkheden zijn voor u met acryl dan bij glas. Er zijn veel verschillende vormen die met dit soort materiaal kunnen worden bereikt, wat betekent dat u een grotere keuze hebt als het gaat om het ontwerp van uw tank.

Co2 Diffuser


Acryl is de keuze voor duurzaamheid

Ongelukken gebeuren, en als u weet dat dit waarschijnlijk het geval is bij u thuis, dan is acryl mogelijk het perfecte materiaal voor uw behoeften. Dit komt omdat het veel minder waarschijnlijk is dat het breekt wanneer het valt tijdens tijden zoals schoonmaken, en met dat het geval is, kunt u ontspannen wetende dat uw apparatuur waarschijnlijk veel langer meegaat.

Glas heeft minder kans op krassen

Een voordeel van glazen aquaria is dat ze veel minder kans op krassen hebben dan acryl. Acryl als materiaal kan ongelooflijk gemakkelijk krassen, en om deze reden is het niet iets dat je zou moeten kiezen als je weet dat er mensen voorbij zullen gaan, of misschien als je kinderen hebt die er alles aan doen je tank.

CO2 Diffuser

Glas kan het gewicht van het water beter opnemen

Als je veel water in je aquarium hebt, loop je altijd het risico dat het materiaal naar buiten buigt en mogelijk scheurt in de naden als je een acrylaquarium hebt. Dankzij het feit dat glas veel sterker is in dit opzicht, is het minder waarschijnlijk een probleem voor u, en daarom is het iets dat u moet overwegen.

Uiteindelijk zijn er verschillende voordelen voor beide soorten tanks, dus het beste wat u kunt doen, is uw opties afwegen op basis van uw persoonlijke situatie. Als je dit doet, zou je moeten constateren dat je de beste tank krijgt voor je behoeften, en dit zou moeten betekenen dat je aquarium zo lang mogelijk sterk blijft, wat betekent dat je op lange termijn kunt genieten van alles wat je erin hebt gedaan. .