Gratis wereldwijde verzending voor bestellingen van meer dan 200EUR

Ondersteuningsportaal  |  Contact

Hoe een CO2 Systeem kan uw aquarium ten goede komen

 

Koolstofdioxide is noodzakelijk voor beplante tanks die essentieel zijn om bepaalde vissoorten in hun beste conditie te houden. Geplante tanks zijn niet alleen mooi voor aquascaping, maar ook nuttig voor de gezondheid van vissen. Terwijlaquariumplanten zijn veel en zeer gevarieerd, ze hebben allemaal een constante toevoer van koolstofdioxide nodig om succesvol te groeien. Uw aqua-leven tegelijkertijd voeden.

 

 

In een natuurlijke omgeving kunnen waterplanten worden opgenomen CO2 van de voedingsrijke grond en van de lucht die constant in het bewegende water wordt opgelost. Maar in het geval van een aquarium waar nauwelijks grond is en het water nauwelijks beweegt, zou het koolstofdioxide moeten worden aangevuld met de CO2 systeem. Het aquariumsysteem is daarom noodzakelijk om planten gezond en sterk te laten groeien. Bijgevolg zal de vis ook enorm profiteren.

 

De reden dat aquariumplanten zoveel opgelost koolstofdioxide nodig hebben, is omdat het helpt bij het fotosyntheseproces. In aquariumplanten combineert koolstofdioxide met water en licht en produceert daarom suiker, wat energie is voor de plant. Zuurstof is het afvalbijproduct dat het resultaat is van het hele proces. Deze zuurstof is zeer essentieel voor de aquariumvissen die via hun kieuwen zuurstof uit het water halen.

Uit wat hierboven is geschetst, is het nu duidelijk dat aquarium koolstofdioxidestelsels aquariumplanten de middelen bieden om de aquariumvissen gezond te houden. Zonder dit CO2, de aquariumplanten zouden nauwelijks in staat zijn om fotosynthese te ondergaan en daardoor energie te maken en de vissen van de broodnodige zuurstof te voorzien.

Sommigen zien misschien de noodzaak van een koolstofdioxidesysteem niet als ze denken dat het CO2 vissen geven af ​​wanneer ze ademen is voldoende om de hele tank met waterplanten te ondersteunen. Ze kunnen niet meer verkeerd zijn. De CO2 die vissen geven tijdens het ademen af ​​is niet genoeg om een ​​hele tank met waterplanten te onderhouden. Er is behoefte aan extra CO2 supplementen in beplante tanks om de waterplanten gezond en constant groeiend te houden.

In bijna alle gevallen kan de vis hiervan een direct voordeel behalen CO2 systeem. Veel vissoorten bijvoorbeeld, zoals weerhaken, discus, tetras, dwerggoerami, enz. Geven de voorkeur aan tanks met goedgroeiende waterplanten. Deze aquariumplanten zijn nodig voor het bieden van onderdak, de toevoer van extra zuurstof aan het water en bijdragen aan chemische en biologische filtratie.

Het soort vis waarvoor een koolstofdioxidesysteem geschikt is, hangt meestal af van het soort planten in uw aquarium, vissen en andere factoren die uniek zijn voor uw beplante tank. Overweeg alle factoren voordat u een koolstofdioxidesysteem voor uw tank kiest. Het is ook vermeldenswaard dat geen twee CO2 systemen zijn hetzelfde en er kan een enorm verschil in kwaliteit zijn tussen twee systemen. We raden u echter altijd aan om een ​​systeem te gebruiken dat wordt verkocht door een gerenommeerde verkoper. Onze prijzen op CO2 Kunst begint tegen een zeer redelijke prijs en we kunnen de betrouwbaarheid van al onze producten garanderen.