Gratis wereldwijde verzending voor bestellingen van meer dan 200EUR

Ondersteuningsportaal  |  Contact

Hoe CO2 Diffusors-functie in vissentanks

 

Het valt niet te ontkennen dat koolstofdioxide een belangrijke rol speelt in uw aquarium. Even essentieel is de behoefte om evenwichtige niveaus te hebben. Als u te veel of te weinig injecteert, kunt u alleen in doodsangst kijken terwijl al uw planten en vissen ten onder gaan. Als je echter die goede plek raakt, kun je je op elk gewenst moment verwonderen terwijl je vissen en planten gedijen, gloeien en bloeien in hun kleine, maar prachtige waterwereld.


De moeilijkheid bij de suppletie van koolstofdioxide op aquaria met levende planten is dat dergelijke planten ook het genoemde gas op bepaalde tijden van de dag afgeven. Als dit niet wordt gecontroleerd, kan dit koolstofdioxide opbouwen, wat de zuurstofniveaus van de tank zou kunnen bedreigen, wat leidt tot de dood van de vis, naast het verstoren van de pH-balans van het aquarium. Een ander probleem is dat bepaalde levende planten niet zullen overleven in een aquarium zonder een hoger dan normaal kooldioxidegehalte. Immers, de drie belangrijkste factoren waar je altijd op moet letten als je wilt dat je aquariumplanten goed groeien en bloeien, zijn voedingsstoffen, verlichting en, uiteraard, kooldioxide-verdeling. 

 

Wat zal a CO2 Diffuser Do for My Fish Tank?

 

Dit is waar a CO2 diffuser komt binnen. Deze diffusors zijn eigenlijk degenen die verantwoordelijk zijn voor het helpen van koolstofdioxide om beter in aquaria op te lossen. Immers, als je koolstofdioxide direct in water injecteert, is de kans groot dat ze zich alleen als luchtbellen vormen en zich niet gemakkelijk en optimaal mengen met het water. 

 

Afhankelijk van de diffuser die u gebruikt, doet dit handige werktuig dit meestal door in wisselwerking te treden met het water en het mogelijk te maken om gemakkelijk koolstofdioxide te absorberen, waardoor het gas gedurende langere tijd in het water kan blijven hangen. Het proces waarbij diffusoren in wisselwerking staan ​​met het water heet roeren, wat simpel gezegd de handeling is van het mengen van koolstofdioxide met het water in het aquarium.

 

De meest efficiënte soorten diffusors zijn meestal degenen die in spiraalvormige vormen komen, ook wel bekend als keerschotsystemen. Ze zijn als zodanig ontworpen om de injectie van kooldioxide in het aquarium te vertragen, waardoor het gemakkelijker te reguleren is. Er zijn ook klokvormige diffusers die het kooldioxide in hun klokvormige structuren houden om ervoor te zorgen dat het gas op de best mogelijke manier wordt verspreid. Er is ook een speciaal type CO2 diffuser die wordt gebruikt om ook de pH-waarden van het water te verlagen. Deze worden meestal geïnstalleerd als er koralen in het aquarium zijn die ook calciuminjecties nodig hebben. 

 

Natuurlijk worden deze allemaal gedaan op basis van de voorgestelde kooldioxide-injecties die uw aquarium nodig heeft. En, op basis van de hierboven vermelde feiten, geen twee aquaria hebben dezelfde kooldioxide-eisen. Daarom is het het beste om eerst deskundigen te raadplegen over deze zeer belangrijke specificatie. Veel aquariumbezitters maken deze veelgemaakte fout, die resulteert in de merkbare groeiachterstand van de planten en, als deze niet wordt aangepakt, zelfs tot de dood kan leiden.