Gratis wereldwijde verzending voor bestellingen van meer dan 200EUR

Ondersteuningsportaal  |  Contact

Wat zijn de beste CO2 Niveaus voor een aquarium

Carbon dioxide (CO2) is de belangrijkste voedingsstof voor de groei van planten. In feite vormt het 50% van een plantenmassa. Daarom, een laag niveau van CO2 in uw aquarium zal water de groei van planten erin verminderen. De voordelen van toevoegen CO2 in beplant aquarium is erg populair geworden onder aquarianen.  CO2kunst is toegewijd om hun klanten handige kits te bieden en aan de stijgende vraag te voldoen.

 Advance Professional Aquarium CO2 Dual Stage Regulator met 12V Swiss Solenoid en World Class Custom inbouw naaldafsluiter - CO2Art.co.uk | Aquarium CO2 Systemen en Aquascape-specialisten - 1

 

Het injecteren van het gas in de tank is echter geen eenvoudig geval waarbij u zo veel mogelijk toevoegt. Dit gas is te dodelijk voor je vissen als je een overdosis krijgt. U moet dus het niveau van gasniveaus van koolstofdioxide in uw tank controleren of testen met behulp van een CO2 Regelaar. Dit zal u helpen om uw planten op de juiste manier te bemesten en uw vissen niet in gevaar te brengen. 

 

Bronnen van CO2 in beplante aquaria

 

  • De omgevingslucht door gasuitwisseling aan het wateroppervlak 
  • Ademhaling door het leven in het water, zoals vissen en de planten wanneer ze niet branden.
  • Opzettelijke injectie van CO2 om de plantengroei te stimuleren

 

Het beste CO2 niveaus in beplante aquaria

 

Vissen bloeien niet op hoge niveaus CO2. Concentraties van CO2 boven 30-35mg / l zijn inderdaad giftig voor de meeste aquariumlevens. Door te zorgen voor een juiste instelling van uw aquarium, vermindert u het probleem van het teveel CO2. Zo'n probleem kan alleen optreden in een goede opzettank als de gasbemesting resulteert in een overdosis. 

Het gas kan zich echter ophopen tot een gevaarlijk niveau in een overbevulde tank met een slechte watercirculatie, zelfs zonder de toevoeging van extra CO2. Dit gebeurt meestal 's nachts wanneer het zuurstofverbruik hoog is en meer wordt vrijgegeven CO2; pas op als je ziet hoe vissen naar de oppervlakte happen.

 

Daarom kun je beide vissen en planten alleen maar gelukkig houden in hetzelfde aquarium door de koolstofdioxidevoorzieningen van de planten in evenwicht te brengen met de maxima van de vissen. Door het beheer van de concentratie van CO2, u zorgt voor een gezond ecosysteem in uw aquariums.

 

Bepaling van de CO2 niveau

 

U kunt de hoeveelheid koolstofdioxide in uw aquariumwater meten door zowel de KH (carbonaathardheid) als de pH te testen. U kunt de resultaten vervolgens gebruiken om de concentratie van het gas te evalueren. U moet de standaard referentietabel krijgen en vervolgens de twee waarden met elkaar vergelijken, en hun kruising geeft de CO2 niveaus in uw tank in mg / liter. 

 

De beste veilige niveaus van het gas voor plantengroei zijn tussen 15 mg / l en 35mg / l. Als je aquarium volgroeide of veenaquaria met veel puin en organisch materiaal gebruikt, dan is deze methode niet correct. 

 

Aquaristiek gebruiken ook andere CO2 Regelaars zoals drop-checkers en CO2 constantheidsapparaten om te monitoren CO2 levels. In dit geval meet u pH-fluctuaties door een gekalibreerde trackingvloeistof te gebruiken die werkt door van kleur te veranderen wanneer de niveaus van CO2 veranderingen. Omdat u ze permanent in uw aquarium installeert, krijgt u een voorsmaak van CO2. Je ziet een blauwe kleur als er te weinig, een groene kleur is als de CO2 niveau is optimaal en een gele kleur als er teveel is CO2.