Gratis wereldwijde verzending voor bestellingen van meer dan 200EUR

Ondersteuningsportaal  |  Contact

Blue velvet garnaal

Blue velvet garnaal in het aquarium

Zoetwatergarnalen zijn perfecte wezens voor elk natuuraquarium met even vredige bewoners. Een van de garnalensoorten die je in je eigen aquarium kunt hebben, is de blauwe fluwelen garnaal. Dit wezen zal zeker het contrast in je garnalentank brengen.

blue velvet garnaal

Blue velvet garnaal in natuurlijke habitat

Deze garnalensoort is een variant van de rode kersengarnaal (Neocaridina davidi) die voorkomt in India en Taiwan. De blue velvet garnaal komt in de natuur niet voor.

Blue velvet garnaal in het zoetwateraquarium

Zin om deze blauwe garnaal in je eigen aquarium te hebben? Bekijk de vereisten voor de verzorging van blauwfluwelen garnalen en bereid je aquarium voor op de nieuwe ster!

Algemene karakteristieken

Neocaridina Blue Velvet Shrimps zijn garnalen die worden aanbevolen voor beginnende garnalenliefhebbers en voor ervaren garnalenhouders. Ze worden gekenmerkt door een blauw/marineblauwe - soms licht doorschijnende - verkleuring op het hele lijf van de garnaal. De levensduur van blauwe fluwelen garnalen is ongeveer 1-2 jaar bij goede waterwaarden. Aanbevolen minimale tankinhoud is 20l.

Functie in het aquarium

Afgezien van de ongewone verschijning van blue velvet garnaal, is deze garnaal een perfecte reiniger als het gaat om algenbloei! Ze zijn ook nuttig wanneer er een biofilm op planten verschijnt.

Waterwaarden

Garnalen zijn over het algemeen gevoelige wezens, hoewel garnalen uit de Neocaridina-familie als gemakkelijker te houden worden beschouwd. Daarom is het handhaven van stabiele waterwaarden essentieel. Voor deze garnalensoort is pH 6,8 - 7,8 acceptabel, watertemperatuur 20-26 graden Celsius. GH 8-20 en KH >2.

Tankmaten

Blauwfluwelen garnalen kunnen goed overweg met andere dwerggarnalen, maar het is aan te raden ze niet te combineren met garnalen uit dezelfde familie Neocaridina. Ook blauwfluwelen garnalen kunnen worden gehouden met kleine aquariumvissen of zelfs nanovissen, afhankelijk van de tankgrootte.

Voeden

Deze prachtige zoetwatersoort eet algen, eet gretig gestoomde brandnetelbladeren, moerbeien en gespecialiseerd voedsel.

Samengevat

Blue velvet garnaal is garnaal! Als je net begint met garnalen, is deze soort een goede keuze!