Gratis wereldwijde verzending voor bestellingen van meer dan 200EUR

Ondersteuningsportaal  |  Contacteer ons nu

CO2Kunst compleet systeem

Het beste CO2 niveaus voor een aquarium

Carbon dioxide (CO2) is de meest essentiële voedingsstof voor plantengroei. In feite vormt het 50% van een plantenmassa. Daarom is een laag niveau van CO2 in uw aquariumwater zal de plantengroei daarin verminderen. De voordelen van het toevoegen van kooldioxide in een beplant aquarium zijn erg populair geworden onder aquarianen. CO2kunst is toegewijd om hun klanten handige kits te bieden en aan de stijgende vraag te voldoen. 

Het injecteren van het gas in de tank is echter geen eenvoudig geval waarbij u zo veel mogelijk toevoegt. Dit gas is te dodelijk voor je vissen als je een overdosis krijgt. U moet dus het niveau van gasniveaus van koolstofdioxide in uw tank controleren of testen met behulp van een CO2 Regelaar. Dit zal u helpen om uw planten op de juiste manier te bemesten en uw vissen niet in gevaar te brengen. 

 

Bronnen van CO2 in beplante aquaria

  • De omringende lucht door gasuitwisseling aan het wateroppervlak 
  • Ademhaling door het leven in het water zoals vissen en de waterplanten wanneer ze niet verlicht zijn.
  • Beraadslagen CO2 injectie om de plantengroei te stimuleren

 

Het beste CO2 niveaus in beplante aquaria

 

Vissen bloeien niet op hoge niveaus CO2. Concentraties van CO2 boven 30-35mg / l zijn inderdaad giftig voor de meeste aquariumlevens. Door te zorgen voor een juiste instelling van uw aquarium, vermindert u het probleem van het teveel CO2. Zo'n probleem kan alleen optreden in een goede opzettank als de gasbemesting resulteert in een overdosis. 

Het gas kan zich echter ophopen tot een gevaarlijke CO2 niveaus in een overvolle tank met slechte watercirculatie (dus slechte gasuitwisseling), zelfs zonder toevoeging van extra CO2. Dit gebeurt meestal 's nachts wanneer het zuurstofverbruik hoog is en meer wordt vrijgegeven CO2; pas op als je ziet hoe vissen naar de oppervlakte happen.

Daarom kun je zowel vissen als aquariumplanten in hetzelfde aquarium alleen gelukkig houden door de koolstofdioxidebehoefte van de planten in evenwicht te brengen met de maxima van vissen. Door de concentratie van CO2, zorg je voor een gezond ecosysteem in je beplante aquaria.

 

Bepaling van de CO2 niveau

U kunt de hoeveelheid kooldioxide in uw beplant aquariumwater meten door zowel de KH (carbonaathardheid) niveaus als de pH te testen met de testkits. U kunt dan de resultaten van deze basisrelatie gebruiken om de concentratie van het gas te evalueren. U moet de standaardreferentietabel krijgen en vervolgens de twee waarden kruisverwijzen, en hun snijpunt geeft de CO2 niveaus in uw tank in mg / liter. 

De beste veilige niveaus van het gas voor plantengroei liggen tussen 15 mg/l en 35 mg/l. Als uw tank volgroeid of veensubstraat gebruikt met veel vuil en organisch materiaal, dan is deze methode niet nauwkeurig. 

 De drop checker-methode

Aquaristiek gebruiken ook andere CO2 regelgevers zoals drop checkers en CO2 constantheidsapparaten om regelmatig kooldioxideniveaus te controleren. In dit geval meet u pH-fluctuaties door gebruik te maken van een gekalibreerde volgvloeistof die werkt door van kleur te veranderen wanneer de niveaus van CO2 veranderingen. Omdat u drop checkers permanent in uw beplante tanks installeert, krijgt u in één oogopslag een uitlezing van: CO2. Je ziet een donkerblauwe kleur als er te weinig is, een groene kleur als de CO2 niveau is optimaal en een limoengroene tot gele kleur als er teveel is CO2. Sommige mensen dachten dat limoengroene kleur van drop checkers optimaal is, maar onthoud dat er soorten zijn die extreem gevoelig zijn voor high CO2 niveaus in aquariumwater. Deze methode is zeker gemakkelijker omdat we niet de hele waterchemie hoeven te analyserentry om veilig toezicht te houden op de CO2 levels.

DYI vloeibare ph-testkits

En hier slechts een paar woorden... Hoewel er op internetfora genoeg DYI-recepten zijn om een ​​drop-checker te maken, moet u er rekening mee houden dat het mengen van een goed gekalibreerde vloeistof geen gemakkelijke taak is. We raden je aan om te kiezen voor betrouwbare merken bij het kiezen van een drop checker. Een voordeel van deze oplossing is dat bedrijven gespecialiseerd zijn in het produceren van zo'n ph-reagens en dit waarschijnlijk nauwkeuriger zullen doen. De tweede is dat het geleverde glas een beter ontwerp heeft dan een wodka-glas. En de derde dat de prijs redelijk is en je ook kunt kopen de oplossing afzonderlijk. Alle drie samen winnen het onnauwkeurige thuis-ph-reagens.

Try deze methode met CO2Kunst!

We vinden deze methode zeer effectief omdat het de waterman in staat stelt regelmatig de pH-waarden te controleren, wat essentieel is voor vissen. En bedenk ook hier dat er vissoorten zijn die in de natuur leven in water waar de pH-waarde hoger is door bijv. rotsen in het substraat (bijv. Malawi Biotoop). Lees altijd zoveel als je kunt voordat je nieuwe soorten aan je aquarium toevoegt, want het kan zijn dat ze speciale vereisten hebben.

Als alle informatie in overweging is genomen, kunt u beginnen met het installeren van onze Drop Checker Kit. Bekijk onze korte handleiding hoe u een drop checker in uw aquarium installeert.

VIDEO

Lees meer over deze effectieve methode in ons gedetailleerde artikel over drop-checkers.

Samengevat

Zoals u kunt zien, is het gebruik van kooldioxide in een beplant aquarium niet ingewikkeld in tijden van internet, toegang tot goede tabellen met kant-en-klare nummers en benodigde apparatuur. Maar u moet niet vergeten dat dit gas dodelijk kan zijn voor aquariumvissen als het een overdosis krijgt, dus monitoring is essentieel. Voor de beste ontwikkeling van uw onderwaterecosysteem raden we u aan te vertrouwen op betrouwbare merken. Laat ons u helpen om te hebben CO2 in uw aquarium en veilig onder controle CO2 niveaus nauwkeurig voor uw waterplanten en aquariumlevens. U zult in een oogwenk de resultaten van gasbemesting zien. In eerste instantie zal een snelle en gezonde groei van uw planten worden waargenomen. Vertrouw op onze handige kits en uw beplante aquarium zal nooit meer hetzelfde aquarium zijn.