Gratis wereldwijde verzending voor bestellingen van meer dan 200EUR

Ondersteuningsportaal  |  Contact

Bucephalandra biblis

Als u op zoek bent naar een plant die geschikt is voor het middelste deel van uw aquarium, dan is deze plantensoort wellicht een uitstekende keuze. Laten we vandaag eens nader kijken naar Bucephalandra bibilis, een zeer decoratieve, indrukwekkende waterplant. 

Ten eerste komt deze plant in de natuur voor in Azië en groeit op hout en rotsen in beken en rivieren. Het wordt beschouwd als een gemakkelijk te onderhouden aquariumplant omdat het geen grote hoeveelheid koolstofdioxide en intense verlichting nodig heeft om gezond te groeien. Daarom zou het een perfecte keuze zijn voor beginners die op zoek zijn naar een sierplantensoort die geschikt is voor het middelste deel van het aquarium of de voorgrond. Bucephalandra Biblis is een middelgrote variëteit van Bucephalandra, die zich kenmerkt door een langwerpig blad met een sterk omgevouwen rand. De kleur van de bladeren kan, afhankelijk van de omstandigheden in het aquarium, verlichting en bemesting, bordeaux tot donkergroen zijn. Jonge bladeren kunnen geeloranje zijn. Net als in de natuur maakt het de beste compositie met hout en rotsen, dus het is de moeite waard om het in de buurt van het harde landschap te planten. 

Aanplant

De wortelstok van de plant mag niet in het substraat worden begraven, maar moet boven het oppervlak worden geplaatst. De plant kan met een vislijn of een voor epifyten geschikte lijm aan een wortel of een steen worden vastgemaakt. 

Hoefverzorging

We verwijderen de oudere bladeren met een scherpe schaar met een gebogen mes direct aan de basis.
De plant hoeft niet regelmatig te worden gesnoeid om een ​​dichte groep te vormen.

CO2 injectie

Bucephalandra bibilis zal het doen in een aquarium zonder kooldioxide-bemesting. We onderstrepen echter altijd dat injecteren CO2 in het aquariumwater heeft een grote invloed op de plantengroei. De groeisnelheid is hoger, de plant groeit gezonder en de verkleuring is veel intenser. Vind de juiste balans van koolstofdioxide met behulp van onze Drop Checker-kit waarmee u de hoeveelheid kunt controleren CO2 in uw aquariumwater.  

Verlichting

Deze plantensoort groeit goed bij een lage tot gemiddelde lichtintensiteit. Minder dan 0,5W/l wordt aanbevolen.

Temperatuur zone(s)

Temperatuur 20-28 graden Celsius is prima voor deze soort. Zo'n groot assortiment is een voordeel om veel verschillende plantensoorten in één aquarium te hebben.

Samengevat

Zoals je kunt zien, is deze plant een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een sierwaterplant die het centrale deel van hun beplante aquarium zachtjes zal vullen. Kan dankzij de lage eisen zowel in low-tech aquaria als in hightech aquaria gekweekt worden. Decoratief en elegant. Wij vinden het leuk. En jij?