Gratis wereldwijde verzending voor bestellingen van meer dan 200EUR

Ondersteuningsportaal  |  Contact

aquarium op de werkvloer

Geniet van een beplant aquarium in uw kantoorruimte

In de minste kans dat je nog nooit van een beplante tank hebt gehoord, stel je dit voor; bovenop uw bureau staat een klein kubusvormig aquarium van 12 inch dat er netjes uitziet als een scène uit een tropische jungle of een elegant middelgroot aquarium gemonteerd op een houten kast in een hoek van uw kantoorruimte met een uitzicht dat doet denken aan je altijd van die tijd toen je als klein kind ging vissen met je familie. Dus je begint te denken dat het een goed idee is om een ​​kleine tank op je werkplek of thuiskantoor te hebben.

Het is! Een aquarium zal niet alleen het interieurontwerp voor uzelf, uw klanten of uw werknemers en de rest verbeteren, maar onderzoeken hebben ook aangetoond dat werkplekaquaria u een ontspannen gevoel kunnen geven, de productiviteit en creativiteit kunnen verhogen. Ook het kalmerende effect van een aquarium, zelfs kleine aquaria, kan helpen bij het verminderen van stress (als er geen storende pomp op de achtergrond is natuurlijk). Alles wat het stressniveau verlaagt, is een goede zaak. Werk leidt mensen immers zeker tot bepaalde stressvolle situaties en een beplant aquarium is het perfecte meubel om daarmee om te gaan. Het is wetenschappelijk bewezen dat groene kleur stress vermindert, net als contact met de natuur. Gecombineerd in het kantooraquarium, kan de stemming van uw collega's en in het algemeen de sfeer verbeteren.

Voordat u aan de slag gaat met uw nieuwe kantooraquarium, zijn hier een paar dingen waar u rekening mee moet houden en die u zullen helpen de balans tussen werk en privéleven te behouden en ervoor te zorgen dat alles beheersbaar blijft. Er zijn veel bedrijven over de hele wereld die gespecialiseerd zijn in het opzetten van aquaria op de werkplek, dus als je baas het zich kan veroorloven, is het de moeite waard om aan dergelijke diensten te denken. Mensen die het regelmatig doen weten het beste hoe ze een aquarium op de werkvloer kunnen inrichten voor een minimale betrokkenheid van de medewerkers. Zo niet, dan kun je hem misschien overtuigen dat je gespecialiseerd bent in thuiskantoren :)

DE GROOTTE VAN DE TANK

 Houd er rekening mee dat de grootte van de tank gelijk is aan de hoeveelheid water in de tank. Dus, tenzij je bereid bent elke week een behoorlijk groot deel van je vrije tijd te besteden aan het onderhouden en verversen van het water, zijn enorme tanks niet van de lijst. Ja, aquaria vereisen wekelijkse waterverversing, wat sommige mensen ook zeggen. Ik vind het niet de lelijke kant van deze hobby; eigenlijk geniet ik er liever van. Laten we ons toch concentreren op de aquaria die net zo mooi zijn als de grote tanks, maar zoveel gemakkelijker te onderhouden zijn. Een kubusvormige bak van 30 cm ziet er misschien niet slecht uit als hij aan de zijkant van uw bureau staat, vooral als de bak kristalhelder water en groene, gezonde planten heeft. Het is ook geen slecht huis voor een alleenstaande mannelijke Betta. Sommige mensen zullen de ruimte van een nanotank misschien niet naar hun zin vinden. Als u een van die mensen bent, kunt u overwegen een tank van 2 ft of 3 ft op een kast te plaatsen. U hoeft alleen maar rekening te houden met de locatie van de tank en het volume water dat erin gaat. Een goed onderhouden beplant aquarium zou een wekelijkse waterverversing van ongeveer 30-70% vereisen en hoe groter de tank, hoe zwaarder het is, dus het op iets onstabiels plaatsen zou een recept voor een ramp zijn. We zijn tryom stress tijdens de werkuren te verminderen, niet om uw bloeddruk te verhogen, dus lees verder voor meer advies.

FILTRATIE

 Het volgende dat je nodig hebt, is de filtratie. De juiste filtratie is het verschil tussen "gemakkelijk onderhoud" en "hard werken". Een goed filtersysteem kan en zal algen en ongewenste ophoping van organische stoffen helpen voorkomen. Er zijn veel soorten om uit te kiezen. De "Hang on the Back" en de externe busfilters zijn het meest geschikt voor uw plan. De "Hang on Back" werkt perfect voor kleinere tanks zoals de 30 cm nanocube. De fabrikant geeft de capaciteit van het filter aan, dus kies degene die geschikt is voor uw tankgrootte. Als je kiest voor een grotere opstelling met een extern filter, zorg er dan voor dat ze stil zijn en gebruik de pomp tijdens het draaien om storende mechanische geluiden op de achtergrond te voorkomen.

DECORATIE EN ONDERGROND

 We zijn op zoek naar een zoetwateromgeving. Alles uit de zee; zand, rotsen, drijfhout zouden verboden terrein moeten zijn. De kans is groot dat ze stoffen uitlogen die schadelijk zijn voor de ongerepte omgeving die we willen creëren. Lokale dierenwinkels bieden schoongemaakt en behandeld drijfhout en rivierrotsen, maar als u besluit materialen te verzamelen, zorg er dan voor dat u deze schoonmaakt voordat u ze in de tank doet. Rivierrotsen moeten worden getest. Doe de zuurtest. Doe een paar druppels zoutzuur of azijn op het gesteente en als het bruist en bubbels maakt dan is de kans groot dat het je water hard maakt. Voor ons doel heeft zacht tot neutraal water de voorkeur. Zand is geweldig als substraat, zorg ervoor dat je het grondig wast of totdat het water helder wordt. Drijfhout moet vrij zijn van tannines. Deze moeten weken in water worden geweekt of uren worden gekookt. Het hebben van een bodemsubstraat (Aquasoil) werkt in uw voordeel. Loop gewoon naar uw plaatselijke dierenwinkel en vraag welke merken zij kunnen aanbevelen.

FLORA

Aangezien de grootte van uw kantooraquarium en de filtratie zijn gekozen, is het volgende dat nauwkeurig moet worden onderzocht, het type planten dat u daar zou willen hebben. Aquariumflora kan worden onderverdeeld in low-tech en high-tech plantensoorten. De belangrijkste verschillen tussen deze twee categorieën zijn alleen de hoeveelheid licht en de CO2 nodig zijn. Hightech planten zijn die planten die meer licht en meer nodig hebben CO2 in de waterkolom – hoe helderder het licht, hoe meer CO2 dat is nodig in het water om de planten te laten gedijen.

Low-tech planten zijn planten die niet veel licht nodig hebben en CO2 te bloeien. Dat zijn de planten die we graag in een aquarium op kantoor zouden willen hebben. Planten zoals Anubias, Java Varens, Cryptocoryne, Bolbitis, Ludwigia Repens, Dwarf Sagittaria zullen gedijen zonder CO2 suppletie op voorwaarde dat de tank niet te licht is en de temperatuur ergens tussen de 25 graden en 29 graden Celsius ligt. Vind ons artikel over makkelijke aquariumplanten hier zoeken naar meer soorten.

Het kiezen van niet veeleisende planten heeft een direct verband met de hoeveelheid tijd die wordt besteed aan het onderhouden van de tank.

FAUNA

Kijkende en kleine siervissen die in het aquarium zwemmen, kunnen zeker helpen om de stress te verminderen die vaak op kantoor wordt ervaren. Het houden van vis is een beetje ingewikkelder als we het hebben over kleinere tanks. Uw veekeuze moet in overeenstemming zijn met de grootte van de tank en het type filter dat wordt geleverd. Houd er rekening mee dat een beplante tank nooit overvol mag zijn, en dat geldt ook voor welk type aquarium dan ook. Er zijn tientallen om uit te kiezen en tientallen meer om te vermijden. Vermijd in het algemeen vissen, garnalen of slakken die uw planten waarschijnlijk zouden opeten. Vissen die de neiging hebben om de hardscape te veranderen, staan ​​ook niet op de lijst. Goudvissen en de meeste soorten cichliden zijn planteneters en graven ook graag. Deze soorten vissen zijn perfect voor een onderwaterwereld met alleen vissen, bijvoorbeeld Afrikaans biotoop aquarium.

Zoek daarentegen naar kleine tetra's zoals de beroemde Neon Tetra. Deze zijn perfect voor beplante tanks.

 Guppy's zijn een kleurrijke en levendige keuze en zouden perfect in het oog springende bewoners van een beplant aquarium zijn. EEN goede schoonmaakploeg is een welkome aanvulling op elk aquarium, waarvoor de Ottocinclus het meest geschikt is. Amano-garnalen zouden het ook geweldig doen. Ze zullen zeker het werk van het filter ondersteunen.

Samengevat

 Wees goed geïnformeerd over alles wat u in uw tank stopt. Weet genoeg over de verschillende vissoorten fauna om samen te stellen. Opnieuw zoeken voordat u begint door video's te bekijken en artikelen over deze hobby te lezen, helpt echt veel. Onthoud dat wat je wilt creëren een ecosysteem is dat afhankelijk is van balans, dus wees verantwoordelijk met je keuzes. Het houden van vissen (of andere huisdieren) betekent verantwoordelijkheid. We hopen dat je snel een nieuw creatief ontwerp opzet om tijdens je werkuren te genieten van de prachtige aquascape! Misschien maakt de tank ook indruk op uw zakelijke klanten of kantoorgenoten? Of in ieder geval hun humeur verbeteren.