Gratis wereldwijde verzending voor bestellingen van meer dan 200EUR

Ondersteuningsportaal  |  Contacteer ons nu

in vitro planten

In vitro aquariumplanten

In vitro aquariumplanten zijn al in veel dierenwinkels te koop. Ze zijn een geweldig alternatief voor planten in manden met minerale wol. Zoals je zou verwachten, krijgen ze steeds meer volgers, zowel bij verkopers als bij klanten. Wat is hun fenomeen? Dit zijn aquariumplanten die het werk van verkopers vergemakkelijken en kopers aanmoedigen met hun voordelen. Hoewel planten in de gel voor veel mensen nieuw zijn, gaat de geschiedenis van hun productie ver terug in het verleden. In-vitrotechnologie begon in de tweede helft van de 20e eeuw te worden gebruikt voor de commerciële productie van planten. Sier- en cultuurplanten werden voornamelijk vermeerderd.

De cellen waaruit planten worden gemaakt, hebben een enorm regeneratief potentieel. Theoretisch kan uit elke cel een complete plant worden gehaald! Door een steriel plantenfragment (zonder bacteriën, schimmels en virussen door geschikte technieken) in de gel te plaatsen, kunnen we enkele tot enkele tientallen nieuwe scheuten verkrijgen.

Dit is een resultaat dat in een beplant aquarium of plantage niet bereikt kan worden. De voedingsgel is een mengsel van macro- en micro-elementen, plantengroeiregulatoren, agar en andere stoffen die nodig zijn om aquariumplanten te laten groeien. Voor elke soort moet een individueel gelrecept worden gekozen. Het is best wel vervelend werk, maar de effecten zijn iets om trots op te zijn als we na een maand uit een stuk stengel of een blad enkele tientallen planten klaar hebben voor beplanting in het aquarium. De verkregen aquariumplanten zijn genetisch exacte kopieën van de ouderplant. Alleen de beste individuen uit de populatie worden geselecteerd voor in vitro reproductie, zodat alleen de elite in steriele omstandigheden kan worden gereproduceerd. Het moeten gezonde planten zijn, gekenmerkt door krachtige groei en ziekteresistentie. Met deze methode is het mogelijk om in zeer korte tijd een enorm aantal exemplaren van een geselecteerde plantensoort te verkrijgen.

Voordelen voor winkels

Allereerst winnen in vitro aquariumplanten qua opslag, de vorm waarin ze worden verkocht en het verminderen van de betrokkenheid van de verkoper! Deze aquariumplanten zijn gemakkelijk op te bergen en op een winkelrek te tonen. Door een paar eenvoudige tips op te volgen, kun je ze tot enkele weken bewaren zonder kwaliteitsverlies! Het belangrijkste is de temperatuur. Over het algemeen kan worden gezegd dat hoe koeler de plaats van opslag van planten, hoe langer hun levensduur. Het is gerelateerd aan de vermindering van het plantenmetabolisme. Ondanks het feit dat ze in een plastic beker zitten en praktisch niet meer groeien, voeren ze de hele tijd basale levensprocessen uit, waaronder ademhaling, uitscheiding van secundaire metabolieten in het medium - de gel, die in hoge concentratie tot bruin worden leidt. Als de temperatuur laag is, metaboliseren planten veel langzamer en scheiden metabolieten langzamer uit in de voedingsbodem. De bewaartijd wordt verlengd. De optimale temperatuur is 18-20 ° C. Planten moeten ook voldoende licht krijgen. Het wordt aanbevolen om een ​​lichtbron van ca. 3250 lumen per vierkante meter van de plank. Een gewone industriële fluorescentielamp of LED's zullen deze taak ook vervullen.

 Er is een groep aquariumplanten die niet zo makkelijk te kweken is en alleen in de gel wordt aangeboden. Waarom? in een gevalcade, deze planten zouden zeer snel "bederven" vanwege meestal slechte bemesting, nee CO2 toepassing, en te weinig verlichting. Simpele en moeilijke gelvormige plantensoorten zijn net zo makkelijk op te bergen! Soorten met extreem tegengestelde eisen in een in vitro aquarium kunnen op hetzelfde schap worden bewaard. De bekers met de planten kunnen niet geopend worden. Als buitenlucht samen met bacteriën, schimmels, naar binnen komt, gaan ze de voedingsstoffen in de gel gebruiken voor hun eigen groei. Houd er rekening mee dat plantencellen veel langzamer delen dan schimmels en bacteriën. Als gevolg hiervan winnen schimmels gemakkelijk de concurrentie om voedingsstoffen en kan de inhoud van de container eenvoudig beschimmelen. Aquariumplanten in de gel hoeven niet te worden bewaterd. Ze hoeven niet te worden ontdaan van algen omdat ze ze niet hebben en totdat je ze in het aquarium zet, kunnen ze er niet op verschijnen. Eenmaal op het schap kunnen ze wachten op aankoop, net als visvoer, kunstmest of andere producten.

Planten bewaren in manden in de traditionele "cascade"-manier is vrij kostbaar en tijdrovend. Het vereist aanzienlijke uitgaven aan elektriciteit (verlichting, aquariumfiltratie), evenals het verbruik van grote hoeveelheden water en servicewerkzaamheden bij het reinigen van de displaytanks. Heel vaak zijn de planten gerangschikt dicht, en in dergelijke omstandigheden is de toegang van licht tot de lagere delen van de planten beperkt Planten beginnen bladeren te verliezen, worden onaantrekkelijk voor klanten vanwege bruine bladeren en veroorzaken uiteindelijk verliezen Transparante verpakkingen waarin IVF-planten worden verkocht, maakt de koper om de kwaliteit van de goederen te zien en te beoordelen, en vervolgens de juiste keuzes te maken over het kopen van de mooiste exemplaren. In het geval van planten in een mand kan de klant een specifiek exemplaar niet zien. Hij moet de verkoper om hulp vragen. Hoewel de planten in de manden zijn geëtiketteerd, de beschrijving staat meestal op de achterkant. De klant kan de informatie over de vereisten van de plant niet van het etiket lezen zonder de verkoper te vragen. Etiket s die op de verpakking van kweekplanten worden geplaatst, bevatten de nodige informatie, wat het besluitvormingsproces van de aquariaan aanzienlijk vergemakkelijkt. Daarnaast is de moeilijkheidsgraad aangegeven met verschillende kleuren.

De kosten die gepaard gaan met het bewaren van aquariumplanten in de gel zijn beperkt tot het verbruik van elektriciteit voor verlichting. We verlagen de kosten van waterverbruik, het werk van de verkoper aan de cascade service, adviseren van de juiste plant voor de klant, planten uit het water halen, inpakken in plastic zakken. Een plant in een gel kan zichzelf verkopen!

Voordelen voor de klant

In vitro planten zijn niet alleen planten voor gevorderde aquarianen maar ook voor beginners. Een breed aanbod van planten die door producenten worden aangeboden, bevat naast deze veeleisende soorten ook makkelijke. Iedereen kan iets voor zichzelf kiezen. Ook de enorme hoeveelheid planten in een portie in vitro ten opzichte van een portie in een mandje stimuleert de klant. Het ontbreken van algen, slakken of andere ongewenste organismen is een voordeel dat niet hoeft te worden teruggeroepen. In vitro planten kenmerken zich door een snelle plantbereiding. Haal ze gewoon uit de container, spoel de gel af onder stromend water en na een tijdje zijn de planten klaar om te planten. Plaats vervolgens de zaailingen met een pincet in het substraat. Bij het voorbereiden van planten in de mand, verwijder de minerale wol. Het lijkt erop dat hier niets moeilijks aan is, maar om volledig van de minerale wol af te komen, moeten we het wortelstelsel beschadigen. Veel planten zijn hier gevoelig voor, zoals soorten van het geslacht Cryptocoryne. De wol van de wortels trekken is ook een veel tijdrovendere bezigheid dan het uitwassen van de gel. Bovendien hebben gelplanten een vorm die sterk lijkt op die van een onderwaterplant. Dit maakt acclimatiseren een stuk makkelijker. De plant hoeft niet te transformeren en zijn bladeren van de immersieve vorm af te werpen.

Bij het kopen van planten in manden moet de aquariaan ze onmiddellijk in de tank planten of ze in een andere tank dan de doeltank bewaren, als hij besluit een tank helemaal opnieuw op te zetten en de volledige voorraad nog niet heeft voltooid. Dit is soms lastig, vooral als er geen geschikte bewaarcondities zijn en men ze bijvoorbeeld in een emmer water moet bewaren (en houd er rekening mee dat waterverversing niet veel voorkomt in winkels). Het tast ook de kwaliteit van de planten aan, die onder dergelijke omstandigheden zeer snel achteruitgaat. Het is veel gemakkelijker om de cast te voltooien met IVF. Een gekochte beker met planten kun je meerdere dagen op een bureau, een plank onder een lamp of op een vensterbank bewaren. Dit is voldoende om alle geselecteerde soorten te kopen.

Voordelen voor het milieu

In de traditionele productieroute van aquariumplanten gaan de planten in gel van de laboratoria naar de kas, waar ze worden overgebracht naar manden van minerale wol. Dit is het stadium van acclimatisatie en groei van de plant. Planten uit in vitro-culturen zijn zeer goed gevoed en voorbereid op snelle groei in kasomstandigheden. Vanuit de kas gaan de planten naar de groothandel en vervolgens naar aquariumwinkels en onze aquaria. Bij het kiezen van planten in de gel kiezen we voor planten van de eerste schakel in de productieketen naar de consument. Vandaar zo'n uitstekende prijs voor een enorme hoeveelheid zaailingen van uitstekende kwaliteit. Eén kopje kan zelfs meer dan duizend zaailingen bevatten! Dit zijn niet alle voordelen. Naast de afwezigheid van parasieten, visziekten, algensporen en slakkeneieren wordt er bij de productie van kweekplanten veel minder water gebruikt dan in de glastuinbouw. Minder dan 100 ml water per maand is voldoende om enkele tientallen tot enkele honderden planten te verkrijgen! De glastuinbouw neemt enorme oppervlakten in beslag.

In het laboratorium worden aquariumplanten gekweekt op rekken met meerdere niveaus, waardoor de ruimtebesparing enorm is. Hoe meer teeltniveaus, hoe meer land er wordt bespaard. Dankzij het behoud van de steriliteit in de productie, worden alle aan planten toegediende elementen alleen door hen opgenomen. Ze worden niet gebruikt door micro-organismen, algen of plagen van kasgewassen. Bovendien hoeft er in het laboratorium niet gespoten te worden, wat wel nodig is voor het kweken van planten in manden. Veel organismen in het aquarium, vooral garnalen, zijn erg gevoelig voor dit soort chemicaliëntry. Planten die in kassen worden gekweekt, moeten daarom onder stromend water worden afgespoeld voordat ze in het aquarium worden geplaatst. In het geval van in-vitromonsters is dat niet nodig en kunnen ze onmiddellijk in de tank worden geplaatst.

Laten we samenvattend de voordelen van in vitro planten laten zien:

Winkelvoordelen zijn onder meer:

- lange houdbaarheidstermijn

- lage opslagkosten

- ze nemen niet veel ruimte in beslag in de winkel

- genereer geen verliezen

- ze zijn onderhoudsvrij, vereisen minimale aandacht en zorg

- ze verliezen hun kwaliteit (en uiterlijk) niet

- minder werk voor winkelpersoneel

- geen speciaal aquarium nodig (cascades) om planten weer te geven

-verhogende verkoop

Voordelen voor aquarianen zijn onder meer:

- een groot aantal zaailingen voor een goede prijs

- de planten zijn steriel (geen slakken, bacteriën, schimmels etc.)

- gemakkelijk te planten

- ze pakken snel aan

- ze groeien niet emers (boven het wateroppervlak)

- ze beginnen meteen te groeien

- ze kunnen in kopjes worden bewaard tot het aquarium vol is

In vitro-planten zijn zeker een perfecte optie in termen van minimaal onderhoud in winkels en normale omstandigheden. Als u eigenaar bent van een winkel die kweekplanten aanbiedt, begrijpt u waarschijnlijk hoe de verkoop van deze aquariumplanten uw bedrijf beïnvloedde. We moedigen elke aquariaan aan om: try voeg deze unieke planten toe aan uw aquarium en geniet van het uitzicht op een algenvrije, gezonde plant.