Gratis wereldwijde verzending voor bestellingen van meer dan 200EUR

Ondersteuningsportaal  |  Contact

Aquascaping - Rotsen en hout en planten rangschikken op een doelgerichte en aangename manier om naar het oog te kijken

 

Voor de meesten van ons omvat onze eerste ervaring met levende waterplanten vaak stevige plantensoorten zoals Anubias, Amazon Swords en Vallisneria. Al vele jaren hebben aquarianen gezond ogende beplante tanks gemaakt met een lager lichtniveau en de juiste balans van micronutriënten. Dit is ideaal voor planten die niet veel energie nodig hebben om te groeien. Met het juiste niveau van onderhoud en begrip van de plantenbehoeften op het gebied van voedingsstoffen, kunt u echt weelderige groene onderwatertuinen creëren en onderhouden. 

 

Met de introductie van krachtige LED-lampen is het nu mogelijk om delicate felgekleurde planten te kweken die al die jaren geleden ondenkbaar waren. De Alternanthera reineckii Mini met zijn felrode bladeren en compacte bossige uitstraling betekent dat hij vaak wordt gebruikt om weelderige dikke tapijten over het substraat te maken. Zo'n plant kweken kan lastig zijn. Licht moet diep genoeg doordringen om de bladeren te bereiken, daarom zien we zoveel auqascapers LED-lampen gebruiken.

 

Wanneer u uw waterplanten van sterker licht voorziet, moet u er rekening mee houden dat dit extra licht het proces dat fotosynthese wordt genoemd, versnelt. Onze waterplanten gebruiken het licht dat u verstrekt om koolstofdioxide om te zetten in een suikerachtige koolhydraatbron waarmee ze kunnen groeien. Dus om deze waterplanten te laten groeien is het noodzakelijk om ze te voorzien van de best mogelijke omgeving. Wanneer aan deze balans van licht, kooldioxide en voedingsstoffen wordt voldaan, wordt de perfecte omgeving gecreëerd, de resultaten zijn prachtig.

 

Toen we begonnen met het kweken van waterplanten, zouden velen van ons hun eigen reactoren bouwen met suiker, gist en water. Dit is nog steeds een populaire methode om minder veeleisende aquariumplanten te voorzien CO2 in kleinere aquaria.

 

Voor grotere aquaria met krachtige LED-verlichting staat het onder druk CO2 injectie die aquascapers een nauwkeurige en betrouwbare bron van CO2. Met de juiste apparatuur kan de aquascaper de exacte hoeveelheid leveren CO2 voor hun planten om de perfecte omgeving voor zowel planten als vissen te creëren. Hoge druk CO2 injectie bestaat uit vier dingen. 

 

CO2 Regelaar

Injecteren CO2 in uw aquarium moet worden gecontroleerd. Te weinig en het zal geen effect hebben en teveel kan een verwoestend effect hebben op uw aquariumbewoners. Om een ​​stabiel en betrouwbaar aanbod van te bereiken CO2 voor uw aquariumplanten gebruiken we de regelaars. Dit essentiële apparaat wordt bevestigd aan de CO2 cilinder en laat de aquascaper de snelheid van instellen CO2 terwijl het naar het aquarium reist. Zonder de regelaar, onder druk CO2 kan niet worden verstrekt.

Het selecteren van een regelaar met een aangesloten magneetventiel biedt nog meer controle over de toevoer van CO2. De solenoïde geeft de aquascaper de capaciteit om een ​​looptijd voor de regelaar in te stellen door deze aan een gewone socket-timer te bevestigen. Door de regelaar zo in te stellen dat deze 1 uur begint te werken voordat de aquariumverlichting aangaat, zorgt dit voor een goede opbouw van CO2 in het aquarium zodra de lichten aangaan. Het fotosyntheseproces kan alleen plaatsvinden als de lichten daarvoor branden CO2 moet ongeveer 1 uur worden uitgeschakeld voordat de lichten uitgaan. Door deze aan / uit-periode te creëren, biedt u uw planten het maximale aanbod voor de optimale periode van de dag. Dit fungeert ook als een veiligheidsmaatregel om ervoor te zorgen dat uw aquariumbewoners geen risico lopen op teveel ongebruikt CO2 in het aquarium.

 

Bellenteller

 

De rol van deze eenvoudige bijlage is om de snelheid van de aan te geven CO2 terwijl het via de regelaar naar het aquarium reist. Met bellentellers kan de aquascaper de snelheid visueel schatten door de bellen te tellen. Door de kamer gedeeltelijk met water te vullen, kan de co2 reist erdoorheen en creëert bubbels. Hoe meer bubbels, hoe meer co2.

 

CO2 Diffuser

Om het af te breken CO2 en zorgen dat het met succes wordt geabsorbeerd, moeten we een geschikte diffuser gebruiken. Afhankelijk van de aquariumopstelling en de keuze van de aquascapers, kan de diffuser zich in het aquarium bevinden of worden aangesloten op een extern filter buiten het aquarium. De CO2na het verlaten van de regelaar en het reizen via de bellenteller komt de diffusor binnen en passeert vervolgens het poreuze element en wordt omgezet in kleine bellen. Deze kleine bubbels komen vrij in het aquarium en worden op hun beurt geabsorbeerd door de aquariumplanten.

 

Drop Checker

 

Om een ​​effectief niveau van te behouden CO2 terwijl u de veiligheid van uw aquariumbewoners verzekert, is het belangrijk om te weten dat u niet alleen de juiste hoeveelheid injecteert, maar ook dat het effectief wordt opgelost en ook efficiënt wordt verdeeld. Een eenvoudige manier om dit te doen, is door een drop checker in het aquarium te installeren aan de andere kant van de diffuser. Dit meet het niveau van opgelost co2 in het water. De manier waarop deze kleine constructies werken, is nogal slim. Ze zijn zo ontworpen dat zodra u de indicatoroplossing toevoegt en de druppelcontrole aan het aquarium toevoegt, er een klein gebied met ingesloten lucht tussen het aquariumwater en de indicatoroplossing zit. Binnen deze ruimte co2 ontsnapt uit het aquariumwater en gaat naar de indicatoroplossingkamer. Deze CO2 begint te interageren met de oplossing en zal van kleur veranderen afhankelijk van het niveau van CO2 Cadeau. Binnen twee uur kunt u normaal gesproken bevestigen of uw co2 niveaus zijn efficiënt genoeg om planten te laten groeien terwijl ze op een veilig niveau blijven voor uw aquariumbewoners. Een groen gekleurde oplossing betekent dat u het meest effectieve niveau heeft bereikt van CO2 terwijl een blauwe oplossing een gebrek aan vertoont CO2 aanwezig en een gele oplossing indicatie teveel CO2 is aanwezig.

De tijd nemen om het belang van kooldioxide in de levenscyclus van planten te begrijpen, is belangrijk, maar als het gaat om aquascaping, is dit slechts een deel van de puzzel. Weten wat je aquariumplanten nodig hebben om te groeien is één ding, weten hoe ze groeien en voeden is iets dat we ook moeten begrijpen. Het onderzoeken van elke individuele plant en hun behoeften is net zo belangrijk als het onderzoeken van de behoeften van uw aquariumbewoners. 

 

We hebben bossige planten, hoge planten, korte planten en alles daartussenin. Sommige planten houden ervan om geworteld te zijn in een voedingsrijk substraat, terwijl anderen er de voorkeur aan geven aan rotsen of hout te worden bevestigd. Het kennen van deze details speelt evenzeer een rol in uw succes als het bieden van de perfecte balans tussen licht en CO2. 

 

In het verleden was dergelijke kennis zeldzaam. Alleen de meest toegewijde leden van de aquaristenvereniging zouden de weelderigste aquaria hebben. Tegenwoordig wordt de moderne aquarian of 'aquascaper' enigszins verwend door de integratie van aquaria en het internet. We kunnen de naam van een plant gewoon in elke zoekmachine typen en we krijgen zorgbladen en plantenprofielen in overvloed. De aquascaper van vandaag heeft alles wat ze nodig hebben om het perfecte kunstwerk onder water te creëren - alles wat hen beperkt is je eigen creativiteit.