Gratis wereldwijde verzending voor bestellingen van meer dan 200EUR

Ondersteuningsportaal  |  Contact

Wat aquascaping voor mij betekent door Jordan Stirrat

 Aquascaping is een vorm van kunst waarin verbeeldingskracht en creativiteit een essentiële rol spelen. Ik vind het heel leuk om het creatieve proces te delen dat ik doormaak tijdens het maken en onderhouden van mijn aquascapes. Mijn hoofddoel is om me verder te ontwikkelen als aquascaper terwijl ik mijn ervaringen met anderen deel. Ik weet niet waar deze hobby me naartoe zal brengen, maar ik weet dat ik mezelf zal vermaken onderweg.

 

Mijn eerste aquascape was een ramp! Ik had geen idee wat aquascaping was toen ik mijn eerste tank kocht. Pas toen ik online prachtig beplante aquariums ontdekte, besloot ik mijn eigen aquarium te maken. Ik heb een klein aantal planten gebruikt, geen kunstmest, nee co2, slechte verlichting en de lijst gaat maar door. Zoals verwacht is dit bij mij niet goed uitgepakt. Dit is de ervaring die de meeste mensen meemaken en zonder voldoende onderzoek is het bijna onmogelijk om te slagen. Rekening houdend met mijn mislukkingen, probeerde ik het opnieuw. Ik had meer succes en plezier met deze nieuwe aquascape, dus besloot ik een Instagram-pagina op te zetten en mijn hobby met anderen te delen. De lay-out was niet indrukwekkend, maar ik was nu verslaafd aan aquascaping.

Naar mijn mening was mijn meest succesvolle aquascape een kleine op Nederland geïnspireerde lay-out die begon als een experiment. Ik heb geprobeerd de creatie en het onderhoud zo eenvoudig mogelijk te houden, wat leidde tot een uiterst succesvolle aquascape. Deze aquascape was steelzwaar met een volledig tapijt van Micranthemum Monte Carlo aan de voorkant dat regelmatig moest worden bijgesneden. Ik besloot om heel erg op kunstmest te gaan om overtollige voedingsstoffen tot een minimum te beperken en algen te vermijden. Het gebruik van sleutelprincipes en niet alles te ingewikkeld maken, leiden tot mijn succes als beginnende aquascaper. Dit was mijn meest plezierige aquascape om te bezitten, omdat het zeer eenvoudige onderhoudssessies inhield zonder enig correctief onderhoud te hoeven doen. Ik raad aan dat nieuwe hobbyisten dat zouden moeten doen try het creëren van een zwaar beplante lay-out omdat het me waardevolle lessen heeft geleerd over het behoud van de gezondheid van planten en snoeitechnieken.

In het afgelopen jaar ben ik meer gaan samenwerken met andere aquascapers, wat bijna net zo plezierig is geworden als het creatieve proces zelf! Ik moet de bedrijven die mij hebben gesponsord de eer geven, want zonder hen had ik niet zoveel inhoud kunnen creëren of zoveel van mijn ervaringen kunnen delen. Hopelijk kan ik in de toekomst deze ervaringen blijven delen en een nog sterkere relatie met mij opbouwen audience. Ik waardeer iedereen die mijn hobby steunt enorm!

Ik ga binnenkort twee nieuwe lay-outs maken met behulp van twee aquascaping-stijlen die ik nog nooit volledig heb onderzocht. Ik geniet van uitdagingen zoals deze, omdat ik het belangrijk vind om jezelf buiten je comfortzone te duwen om je vaartuig verder te verbeteren. Een van deze lay-outs is een aquascape in Iwagumi-stijl met alleen rotsen en planten. Deze stijl zorgt voor een zeer minimalistische uitstraling en hoewel het heel eenvoudig lijkt om dit te maken, is dit niet het geval. Eventuele onvolkomenheden in deze lay-outstijl zouden opvallen. Mijn andere aankomende lay-out zal nogal ongebruikelijk zijn en out of the box ... letterlijk out of the box! Ik ben van plan om een ​​ondiepe vijvertank te creëren, die verschillende opkomende vijverplantensoorten aan de achterkant van de tank zal hebben, waar de grond achter drijfhout zal worden geplaatst, terwijl het voorste gedeelte van de tank als open zwemruimte blijft. Hopelijk kan ik via deze nieuwe aquascape-lay-outs anderen inspireren om te experimenteren en verschillende stijlen van aquascaping te maken.

Aquascaping is mijn passie. Ik voel me heel gelukkig dat ik deel uitmaak van zo'n geweldige gemeenschap van enthousiaste hobbyisten. Ik kijk uit naar alle nieuwe mensen die ik in de toekomst zal ontmoeten en de voldoening die ik zal krijgen bij het maken van nieuwe lay-outs.